13 nov. Paste cu sos de dovleac
Paste cu sos de dovleac
Cand nu stiu ce sa mai gatesc, deschid frigiderul si ma uit sa vad ce legume as putea folosi. De data asta aveam jumatate de dovleac fiert ramas, asa ca ideea a venit imediat. Paste cu sos rapid de dovleac.
Ingrediente di mod de preparare pentru paste cu sos de dovleac:
- 150 gr de paste
- Aprox 300 gr de dovleac fiert sau copt
- 100 ml de lapte de migdale
- 2 linguri generoase de fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingura de ulei de masline presat la rece
- 1 catel de usturoi
- Condimente dupa gust. Eu am pus putin oregano
Am pus un vas cu apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele. Le-am fiert mai mult decat de obicei pentru a fi sigura ca sunt moi.
Cat pastele au fiert am pus dovleacul, laptele de migdale, fulgii de drojdie inacitva, uleiul de masline, usturoiul si oregano in blender. Am pulsat pana am obtinut un sos cremos.
Am amestecat pastele fierte si clatite cu apa rece cu sosul de dovleac si am mancat pe saturate.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare: