Paste integrale cu sos de smantana, ciuperci si dovlecei

Paste integrale cu sos de smantana, ciuperci si dovlecei

Paste integrale cu sos de smantana, ciuperci si dovlecei

Pentru ca in ultima vreme cam toata mancarea o gatesc pe fuga, am nevoie de retete rapide, dar gustoase si nutritive. Pastele se gatesc foarte usor, sunt satioase si daca se adauga cateva legume in sos, aduc si un aport nutritiv bun.

Deci astazi gatim paste integrale cu sos de smantana, ciuperci si dovlecei.

Ingrediente si mod de preprarare pentru paste integrale cu sos de smantana, ciuperci si dovlecei:

  • 200 gr de paste integrale
  • 250 gr de ciuperci brune
  • 20 gr de unt/ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 dovlecel de aproximativ 200 de gr
  • 200 ml de smantana pentru gatit cu 32 % grasime
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: putina verdeata, fulgi de drojdie pentru servit

Am pus o oala cu apa si o lingurita rasa de sare la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele si am fiert dupa indicatiile de pe pachet.

Cat pastele au fiert, am facut sosul.

Am spalat ciupercile si le-am taiat felii. Le-am pus intr-o tigaie fara ulei, pentru ca ele vor lasa sucul lor. Cand sucul a disparut, am adaugat un cub de unt, 2-3 catei de usturoi razuit si le-am gatit cam un minut, apoi am adaugat dovlecelul spalat si taiat.

Am lasat dovlecelul sa se gateasca aproximativ 3-4 minute. El a ramas usor crocant, daca vreti sa il gatiti de tot, lasati-l mai mult pe foc. Am adaugat si smantana lichida si dupa aproximativ 2 minute am stins focul. Am condimentat cu sare si piper si am adaugat pastele deasupra sosului.

La servire puteti garnisi farfuria cu verdeata, fulgi de drojdie inactiva sau putin parmezan.

Paste integrale cu sos de smantana, ciuperci si dovlecei

Daca vreti sa transformati aceasta reteta intr-una vegana folositi ulei in loc de unt si smantana vegetala in locul celei normale.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.