13 dec. Pate cremos din linte rosie
Pate cremos din linte rosie
Ingrediente si mod de preparare pentru pate cremos din linte rosie:
- 300 gr de linte rosie
- 1 frunza de dafin
- 1 morcov
- 1 pastarnac mic
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- Sare si piper
Am spalat lintea in cateva ape, apoi am pus-o la fiert in 900 ml de apa, impreuna cu o frunza de dafin. Am fiert lintea la foc mediu pana nu a mai ramas apa.
Intr-o cratita separata am fiert morcovul si pastarnacul.
Intr-o tigaie am calit ceapa si usturoiul cu o lingura de ulei si cateva linguri de apa.
Cand lintea, morcovul si pastarnacul au fost fierte le-am luat de pe foc si le-am pus intr-un singur vas. Am pus deasupra ceapa si usturoiul calite si am blendat totul cu blenderul vertical. La final am potrivit de sare si piper.
Se mai pot adauga diverse condimente, dupa gust. Pentru cine doreste, se pot adauga si cateva linguri cu ulei, dar mie mi se pare perfect asa. Pateul este cremos si foarte gustos.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!