Pate din linte rosie

Pate din linte rosie

Pate din linte rosie

Obisnuiam sa fac acest pate cam o data la doua saptamani. Il foloseam la micul dejun, la aperitive, in wrap-uri cu legume, ca si gustare. Dupa o perioada indelungata am decis ca ar fi timpul sa dam concediu acestui pate din linte rosie si sa mai incercam si alte paste. Decizia luata nu a fost una de durata, pentru ca ni s-a facut dor de aceasta pasta cremoasa si buna. Zis si facut!

Ingrediente si mod de preparare pentru pate din linte rosie:

  • 500 gr de linte rosie
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de paprika
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare si piper dupa gust

Lintea nu are nevoie sa stea la inmuiat, in schimb trebuie spalata foarte bine. Eu am spalat-o in 5 ape si a pus-o la fiert. Cand a fost bine fiarta, am scurs apa si am lasat lintea la racit cat m-am ocupat de ceapa.

Am taiat cele doua cepe si le-am pus la calit in doua linguri de ulei si putina sare. Cand ceapa a fost aproape gata am adaugat cele doua linguri de pasta de rosii si am condimentat cu cimbru si paprika. Am mai lasat pe foc cinci minute si am stins. Am turnat ceapa peste lintea fiarta si cu ajutorul blenderului am transformat totul intr-o crema. Am adaugat si uleiul, sare si piper dupa gust si am mai mixat o data. Uleiul puteti sa nu il adaugati daca veti considera ca nu este necesar. Mie mi se pare ca ii da un plus de gust si de finete.

Puteti sa adaugati oregano, un varf de cutit de turmeric, usturoi, sau orice alt condiment care credeti ca v-ar placea. Eu mai adaug putin oregano in momentul in care servesc pateul.

Acesta este rezultatul final.

Pate din linte rosie

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Reteta de post, vegan



error: Content is protected !!