11 feb. Pate vegetal din seminte de floarea soarelui si naut
Pate vegetal din seminte de floarea soarelui si naut
Nu e niciun secret ca imi plac pateurile si pastele tartinabile. Se pregatesc in cateva minute, doar cu ajutorul unui blender si pranzul este servit. Alaturi de o felie de paine buna sau cativa crackers, langa legume proaspete si crocante, aceste paste devin o gustare perfecta.
Azi am pregatit un pate din seminte de floarea soarelui, pe care le-am hidratat inaine. Pentru a oferi pateului cremozitate, am folosit naut, iar pentru gust am adaugat usturoi si cateva condimente. Simplu de tot.
Ingredinte si mod de preparare pentru pate vegetal din seminte de floarea soarelui si naut:
- 150 gr de seminte de floarea soarelui
- 250 gr de naut fiert
- 1 morcov fiert (aprox. 150 gr)
- Frunzele unei legaturi de patrunjel
- 3-4 catei de usturoi sau dupa gust
- Zeama unei lamai sau dupa gust
- Cimbru, oregano, sare dupa gust
- Optional: 2-3 linguri cu ulei de masline
Pentru prepararea acestul pate, semintele de floarea soarelui trebuie sa fie bine hidratate. Eu le las sa se hidrateze cel putin doua ore.
In vasul blenderului am asezat semintele hidratate si clatite, nautul fiert, morcovul fiert, frunzele de patrunjel, usturoiul, zeama de lamaie, condimentele si am blendat pana la obtinerea unei paste fine. Gustati pasta obtinuta si mai adaugati condimente, usturoi sau lamaie, daca e nevoie.
Pentru acest pate eu nu folosesc ulei. Semintele contin suficienta grasime, totusi se pot adauga doua linguri cu ulei de masline pentru gust.
Este un pate satios si gustos. Eu il servesc cu paine prajita si multe legume proaspete.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!