Pilaf indian cu sau pulao cu legume

Pilaf indian cu sau pulao cu legume

Pilaf indian cu sau pulao cu legume

Recent am scris o alta reteta de orez inspirat dintr-o reteta uzbekistana. Astazi impartasesc cu voi o reteta de pilaf ca la sotul meu acasa. Orezul este parfumat, aromat, plin de savoare.

Eu va las reteta asa cum o pregatim noi, dar pentru ca nu toti agreeaza condimentele, puteti pune o cantitate mai mica, sau pe unele le puteti omite.

Inca o precizare pe care vreau sa o fac, este ca va puteti alege legumele in functie de preferinta. Eu am pus mazare, morcov si conopida, dar puteti folosi si fasole verde, un cartof normal sau dulce, etc.

Ingrediente si mod de preparare pentru pilaf indian sau pulao cu legume:

  • 25-30 nuci caju
  • 1 lingurita de seminte de chimion
  • 1/2 lingurita de boabe de mustar – preferinta personala
  • 1 bucata de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 1 pastaie de cardamom negru strivita
  • 3-4 pastai de cardamom verde usor strivite
  • 1 bat de pipal sau long pepper
  • 6 boabe de piper
  • 1 stea anise
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei iuți
  • 2 cm de ghimbir
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de garam masala
  • 1 linguriță de chili
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1 morcov mare
  • 150 gr de conopida
  • 70 Gr de mazăre
  • 300 Gr orez basmati
  • 600 ml de apa
  • Sare după gust

Am incins o tigaie mare. Am adaugat nucile caju si toate condimentele pana la ceapa. Le-am invartit in tigaie aproximativ un minut, apoi am turnat doua, trei linguri de ulei si le-am mai plimbat prin tigaie cu lingura de lemn vreo 30 de secunde, cat sa parfumeze uleiul. In mod traditional se foloseste unt clarifiat(ghee), dar am preferat sa folosesc ulei.

Pilaf indian cu sau pulao cu legume
O poza cu cateva din condimentele folosite

Am adaugat ceapa taiata pestisori, ardeii iuti taiati rondele, ghimbirul si usturoiul facute pasta in mojar(sau razuite). Am pus niste sare deasupra si am mai amestecat din cand in cand, pana ceapa s-a inmuiat. Am condimentat cu chili, garam masala si turmeric, apoi am pus morcovul tăiat rondele, conopida, mazarea si le-am lasat sa faca cunostinta intre ele vreo 5 minute.

Dupa ce s-au imprietenit am adaugat orezul spalat bine si sare dupa gust. La doua minute dupa orez, am turnat apa deasupra. Am amestecat, am pus capacul si am fiert pilaful 15 minute. Dupa acest timp am verificat daca bobul de orez este fiert si…era. Am lasat totusi capacul pus pentru incă 15-20 de minute, apoi am transferat pilaful intr-un alt vas.

Pilaf indian cu sau pulao cu legume

Eu am pregatit o cantitate mai mare si am impartit acest pilaf cu prietenii. S-a mancat rapid si toti au fost incantati de aromele lui.

Daca iti place mancarea indiana pe blog mai gasesti cateva retete delicioase.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.