Pita sau paine pentru doner kebab

Pita sau paine pentru doner kebab

Aceasta paine pufoasa si aromata este ideala atat pentru sandwichiuri, cat si pentru a fi consumata alaturi de salate, tocane, dulceturi, pateuri sau pe langa orice altceva. Eu am facut astazi o portie de paine si am pregatit din ea un doner vegetarian foarte delicios.

Prefer aceasta paine pentru sandwichiuri pentru ca este pufoasa, moale si se pastreaza la fel si a doua zi.

Ingrediente si mod de preparare pentru pita sau paine pentru doner kebab:

  • 500 gr de faina 650
  • 300 ml de apa calduta
  • 70 ml de ulei
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 7 gr de drojdie uscata
  • 10 gr de sare
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura de susan

Am amestecat drojdia cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat aceasta maia la crescut 15 minute.

Intr-un bol incapator am amestecat faina, sarea, restul de apa calduta, maiaua si uleiul. Am framantat si am obtinut un aluat omogen, dar usor lipicios. Am acoperit bolul si am lasat aluatul sa creasca intr-un loc cald vreo 40 de minute. Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 7 bile pe care le-am lasat 15 minute sa se odihneasca. In timpul acesta ele au mai crescut, apoi le-am aplatizat cu ajutorul degetelor.

Aluatul nu trebuie intins subtire, grosimea trebuie sa fie de cel putin 1 cm. Am pus turtele in tava si le-am uns cu apa cu ajutorul unei pensule. Deasupra am presarat susan si le-am bagat in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

Pentru ca pita sa fie si mai pufoasa si frageda, puteti aseza pe fundul cuptorului un vas cu apa fierbinte. Aburii vor ajuta la coacerea uniforma a painii si o vor pastra frageda.

Iata si rezultatul! Painite rumene, aromate si delicioase pe care le puteti taia si umple cu ce va doriti. De asemenea puteti coace paini mai groase sau subtiri, in functie de preferinta si necesitate.

Dupa cum v-am spus, eu am pregatit din aceste turte – doner vegetarian. In curand voi posta si reteta!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!