15 iun. Placinta cu vinete si feta
Placinta cu vinete si feta
Mie imi plac mult placintele sarate si chiar trecuse ceva timp de cand am facut ultima data placinta cu vinete si feta.
Nu stiu despre voi, dar mie imi place mult textura si gustul vinetelor. De multe ori le mancam doar coapte si condimentate, alaturi de o salata sau un sos, dar imi place sa le includ in tocane, salate, wrapuri, tarte, etc.
Combinatia dintre vinete, dovlecel, oregano, feta e castigatoare si cu toate ca sotul meu nu e fan placinte, pe asta o mananca mereu cu doua falci.
Mie imi place sa fac aluatul acasa, dar am ales sa nu il fac cu unt de aceasta data, avand in vedere ca in placinta am adaugat si branza si oua.
Reteta e super usoara si rapida, iar cantitatile de mai jos unt pentru o tava de 30×20 cm.
Ingrediente pentru placinta cu vinete si feta:
Pentru aluat:
- 250 gr de faina
- praf de copt in functie de cat scrie pe plic
- Jumatate de lingurita de sare
- Jumatate de lingurita de oregano – optional
- 150 gr de iaurt grecesc
- 70 ml de ulei de masline
Pentru umplutura:
- 2 vinete medii
- 1 dovlecel
- Jumatate de ardei rosu
- 2 cepe medii
- 3 catei de usturoi
- Jumatate de cana de sos de rosii sau 2 rosii zemoase decojite
- 1 ou
- 100 gr de feta
- 70 gr de cascaval
- Oregano
- Sare dupa gust – tineti cont ca feta e deja sarata
Mod de preparare:
Am facut prima data aluatul. Am amestecat faina, sarea si praful de copt. Peste ele am adaugat iaurtul si uleiul si le-am incorporat. Nu am framantat mult, ci doar vreo 2 minute. Am acoperit aluatul si l-am tinut in frigider cat m-am ocupat de umplutura.
Am curatat vinetele si dovlecelul. Vinetele le-am taiat cuburi marunte, iar dovlecelul l-am dat pe razatoare. Puteti da si vinetele pe razatoare, in functie de preferinta. Peste ele am presarat putina sare.
Intre timp am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat-o marunt. Am spalat ardeiul si l-am tocat cuburi. In doua linguri de ulei si putina apa am calit ceapa, usturoiul si ardeiul. Am adaugat si o priza de sare.
Cand acestea s-au inmuiat am adaugat vinetele si dovelecelul stoarse. Am pus si oregano. Am mai tinut pe foc vreo 7-8 minute, dupa care am adaugat rosiile. Am gatit impreuna vreo 5 minute, apoi am stins focul si am asteptat sa se raceasca compozitia putin.
Cand compozitia s-a racit cat de cat am adaugat oul, branza feta sfaramata intre degete si cascavalul dat pe razatoare. Gustati si vedeti daca mai e nevoie de sare si piper(daca doriti).
Asablarea placintei:
Am scos din frigider aluatul si l-am impartit in doua bucati egale. Am intins prima bucata si am asezat-o in tava. Am pus deasupra umpltura, apoi a doua bucata de aluat intinsa.
Am pus placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si am lasat-o acolo sa se rumeneasca vreo 25-30 de minute.
Noi servim tarta mereu cu o salata langa.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.