27 dec. Prajitura cu foi si crema de cocos
Prajitura cu foi si crema de cocos
Cand imi este pofta de o prajitura delicioasa cu blaturi pufoase si moi, cu o crema aromata si gust de cocos, aceasta este alegerea perfecta. Am facut 4 blaturi in care am adaugat atat cocos, cat si migdale, apoi le-am umplut cu o crema savuroasa facuta cu mascarpone, ciocolata alba si cocos.
Ingrediente si mod de preparare pentru prajitura cu foi si crema de cocos:
Din aceste ingrediente am obtinut 4 blaturi de 30×25 cm.
Pentru blaturi:
- 8 oua
- 1 praf de sare
- 150 gr de zahar
- Vanilie/Esenta de migdale
- 50 gr de cocos usor rumenit
- 100 gr de migdale macinate
- 120 gr de faina
- 1 lgt de praf de copt
Pentru crema:
- 350 gr de smantana pentru frisca
- 250 gr de mascarpone la temperatura camerei
- 200 gr de lapte condensat
- 100 gr de ciocolata alba
- 100 gr de crema de cocos
- 50 gr de fulgi de cocos
- Vanilie
Pentru decor:
- 60 gr de fulgi de cocos usor rumeniti
Prepararea blaturilor:
Fulgii de cocos i-am asezat intr-o tigaie curata si i-am tostat usor pentru cateva secunde, pana au devenit aurii. I-am lasat sa se raceasca bine.
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in doua boluri mari. Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare, apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zaha(cate putin), pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa.
Am adaugat celalta jumatate din cantitatea de zahar galbenusurilor si le-am mixat pana si-au marit volumul, au devenit mai deschise la culoarea si cremoase. Am adaugat in crema de galbenusuri vanilia, fulgii de cocos si migdalele macinate.
Am amestecat bezeaua de albusuri cu compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei spatule. Am folosit miscari circulare largi, pentru a nu pierde aerul incorporat. Am cernut deasupra faina si am omogenizat.
Am impartit compozitia in 4 parti egale si am copt blaturile pentru aproximativ 12 minute la 170 de grade in cuptorul preincalzit.
Am scos blaturile si le-am lasat sa se raceasca complet, apoi am dezlipit hartia de copt de pe ele.
Prepararea cremei:
Am topit ciocolata alba la baie de aburi si am lasat-o sa se raceasca putin. Am mixat frisca pentru smantana pana s-a intarit.
Intr-un bol incapator am amestecat mascarponele cu laptele condensat, ciocolata alba si crema de cocos. Am incorporat si smantana pentru frisca batuta, fulgii de cocos si putina vanilie.
Am obtinut o crema fina cu un gust foarte bun.
Asamblarea prajiturii:
Am pregatit blaturile si am impartit crema in 4 parti egale. Peste fiecare blat am asezat un strat de crema, iar peste stratul final am presarat fulgi de cocos(usor rumeniti).
Am invelit prajitura si am lasat-o la rece pana a doua zi cand am taiat-o.
Pentru iubitorii de cocos, aceasta prajitura este perfecta!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!