
11 sept. Prajitura cu zmeura si ciocolata alba
Prajitura cu zmeura si ciocolata alba
Pentru ca probabil aceasta este ultima zmeura culeasa anul acesta, am hotarat sa ma mai bucur de o prajitura pufoasa cu acest fruct parfumat.
Blatul se face foarte usor, iar daca nu aveti zmeura puteti folosi alt fruct.
Ingrediente si mod de preparare pentru prajitura cu zmeura si ciocolata alba:
- 4 oua la temperatura camerei
- Un praf de sare
- 150 gr zahar brun
- 150 gr de iaurt la temperatura camerei
- 80 ml de ulei
- Coaja de la o lamaie bio
- Vanilie
- 250 gr de faina
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- 1/2 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
- 100 gr de ciocolata alba
- 300 gr de fructe (zmeura in cazul meu)
Am mixat ouale cu praful de sare, apoi am inceput sa incorporez cate o lingura de zahar in compozitie. Am mixat ouale cu zaharul pana acestea si-au triplat volumul si au devenit pale.
Am adaugat iaurtul, uleiul, coaja de lamaie si vanilia si am mixat pentru a le incorpora.
Am cernut deasupra faina, praful de copt si bicarbonatul si cu ajutorul spatulei am omogenizat compozitia. Am adaugat ciocolata alba taiata cubulete si am turnat compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Deasupa am aranjat zmeura.
Am introdus forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Am copt prajitura 40 de minute.
Daca folositi zmeura congelata, asigurati-va ca e bine scursa si decongelata inainte de a o folosi, altfel prajitura se va coace mai greu.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!