05 sept. Prajitura sau chec pufos cu piersici
Prajitura sau chec pufos cu piersici
Aceasta este o prajitura simpla si pufoasa pe care o puteti prepara cu fructele de sezon pe care le aveti la indemana. Eu am avut cateva piersici parfumate, dar rezultatul va fi la fel de gustos si daca o veti pregatiti cu visine, prune, caise, fructe de padure, mere sau alte fructe preferate.
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 150 gr de zahar brun
- 80 ml de ulei
- 100 ml de lapte
- Zeama de la jumatate de lamaie
- Optional: coaja de lamaie
- Vanilie
- 230 gr de faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 4-5 piersici mari
Am incalzit laptele foarte putin si am adaugat peste el zeama de lamaie, omogenizand cu o lingurita. Am lasat laptele deoparte.
Am spart cele 4 oua intr-un bol, am adaugat praful de sare si am inceput sa mixez. Am adaugat zaharul treptat si am mixat ouale pana si-au triplat volumul si au devenit de un galben palid.
Am adaugat uleiul, vanilia si am continuat sa mixez, apoi am adaugat laptele amestecat cu zeama de lamaie.
Am pus in compozitie si putina coaja de lamaie pentru un plus de aroma, apoi am oprit mixerul si am luat o spatula. Cu ajutorul ei am incorporat faina cernuta, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Am turnat compozitia intr-o forma cu diametrul de 26 de cm, pe care am tapetat-o cu foaie de copt.
Piersicile le-am spalat si le-am scos samburele. Le-am taiat felii groase de aproximativ 2-2,5 cm si le-am aranjat deasupra blatului. Am incercat sa asez cat mai multe felii de piersica pentru a avea o prajitura fructoasa.
Am pus tava cu prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute.
In timpul acesta toata casa s-a umplut de un parfum delicios. Prajitura a crescut si s-a rumenit usor, accentuand gustul piersicilor.
Dupa ce s-a racit, am pudrat prajitura cu putin zahar.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!