20 aug. Rulada aperitiv de zuchini umpluta cu ciuperci
Rulada aperitiv de zuchini umpluta cu ciuperci
Daca va doriti un aperitiv rapid si usor, rulada aceasta este numai buna. Blatul pufos si umplutura cremoasa se completeaza foarte bine, iar rezultatul final este delicios.
Ingrediente pentru rulada aperitiv de zuchini umpluta cu ciuperci:
Pentru blat:
- 500 gr de zuchini
- 4 oua
- 50 ml de ulei
- 150 gr de faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- Sare si piper dupa gust
Pentru crema:
- 500 gr de ciuperci
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 250 gr de crema de branza la temperatura camerei
Mod de preparare:
Am inceput cu blatul, pe care l-am facut asa:
Am spalat doi zuchini, i-am dat pe razatoare si i-am sarat putin. I-am lasat asa timp de 30 de minute, apoi i-am scurs de apa pe care au lasat-o.
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, cu putina sare. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am turnat peste zuchini. Am adaugat faina, praful de copt, bicarbonatul si piper dupa gust. La final am incorporat albusurile cu ajutorul unei spatule.
Am turnat aceasta compozitie in tava cuptorului tapetata cu foaie de copt si am tinut-o in cuptor aproximativ 15 minute, sau pana este usor rumena.
Cand blatul a fost copt, l-am scos din cuptor si l-am rulat pe un prosop umed. L-am pastrat asa pana am terminat crema.
Cat blatul a stat in cuptor, am spalat ciupercile si le-am taiat. Am tocat ceapa, iar usturoiul l-am dat pe razatoare.
Am pus ceapa, usturoiul si 2 linguri de ulei intr-o tigaie si am presarat putina sare. Cand ceapa a devenit translucida am adaugat ciuperile si am asteptat sa fie bine gatite, iar lichidul din tigaie sa dispara. Atunci am adaugat patrunjelul tocat, am mai lasat tigaia pe foc 2 minute la foc mic, apoi am stins si am pus capacul.
Dupa vreo 5 minute am adaugat crema de branza si am uns blatul cu aceasta compozitie. Am rulat foaia si am lasat-o putin in frigider acoperita de foaie de plastic, apoi am feliat-o si am servit-o langa rosii proaspete.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂