Rulou sau strudel cu ciuperci - de post

Rulou sau strudel cu ciuperci – de post

Rulou sau strudel cu ciuperci – de post

Va plac ciupercile? Mie imi plac mult, asa ca m-am gandit sa pregatesc un strudel bun. Aluatul l-am intins subtire si l-am umplut generos cu ciuperci. A iesit o minunatie foioasa, fradega si gustoasa.

Ingrediente si mod de preparare pentru rulou sau strudel cu ciuperci – de post:

Pentru aluat:

  • 320 gr de faina
  • Putina sare
  • 150 ml de apa calduta
  • 60 ml de ulei

Pentru umplutura:

  • 1 ceapa medie
  • 300 gr de ciuperci
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: 2 linguri de smantana vegetala
  • Optional: verdeata

Am inceput cu aluatul si am ales un bol in care am amestecat faina cu sarea, iar peste ele am turnat apa si uleiul. Am framantat aluatul vreo 3 minute cu mainile unse de ulei. Am lasat aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute, cat m-am ocupat de umplutura.

Rulou sau strudel cu ciuperci - de post

Am tocat ceapa si ciupercile marunt si le-am calit impreuna intr-o lingura de ulei. Le-am gatit bine pana ciupercile au ramas fara apa si s-au rumenit usor. Abia la final am adaugat sare si piper. Am stins focul si am adaugat doua linguri de smantana vegetala si am transferat ciupercile intr-un bol.

Aluatul l-am impartit in trei bile pe care le-am lasat sa se mai odihneasca 5 minute, apoi le-am intins cat de subtire am putut(la inceput cu sucitorul, apoi cu mana). Am stropit foaia cu ulei si am asezat o treime din umplutura de ciuperci. Am rulat strans si am asezat ruloul in tava tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel si cu celelalte doua bucati de aluat.

Am uns rulourile cu putin lapte vegetal si am presarat cateva boabe de susan.

Am introdus tava in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute. Cand rulourile s-au racit le-am feliat si le-am servit ca aperitiv.

Rulou sau strudel cu ciuperci - de post

Aluatul este foarte fraged, iar gustul ciupercilor este foarte bun.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!