07 dec. Saratele pentru copii sau biscuiti fragezi cu unt
Saratele pentru copii sau biscuiti fragezi cu unt
Saptamana asta ni s-a facut pofta de saratele, asa ca am decis ca o sa fac o portie. Dar si pentru Eva trebuia sa fac ceva, asa ca am decis sa adaptez reteta noastra astfel incat si ea sa poata gusta si manca.
Ingrediente si mod de preparare pentru saratele pentru copii sau biscuiti fragezi cu unt:
- 100 gr unt 82% grasime
- 80 gr de smantana
- 1 ou
- 8 gr de drojdie proaspata
- 50 ml de lapte de migdale
- 2 linguri de faina de migdale
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- 300-350 gr de faina
Am amestecat untul rece cu smantana si cu oul. Drojdia am dizolvat-o in lapte si am lasat-o sa creasca. Am adaugat-o peste amestecul de unt, apoi am incorporat faina de migdale, fulgii de drojdie inactiva si faina de grau pana am obtinut un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Am lasat aluatul la crescut vreo 40 de minute.
Ca sa imi fie mai usor am intins aluatul direct pe hartia de copt si am decupat tot acolo saratelele. Nu am intins aluatul foarte subtire, ca sa nu obtin saratele prea crocante. Deasupa am uns cu lapte de migdale si am presarat cativa fulgi de drojdie inactiva. Am transferat hartia de copt intr-o tava si am bagat-o in cuptorul preincalzit pana saratelele au fost rumenite.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare: