23 dec. Saratele simple cu drojdie
Saratele simple cu drojdie
Cui nu ii place o gustare crocanta si sarata? Eu prefer mereu ceva sarat in locul a ceva dulce, asa ca saratelele imi sunt prietene. Le pregatesc in multe feluri si forme, dar astazi va las o reteta rapida si foarte simpla.
Din aceste cantitati ies multe saratele, dar nu va speriati, caci se vor topi imediat.
Ingrediente si mod de preparare pentru saratele simple cu drojdie:
- 250 gr de unt la temperatura camerei
- 120 ml de smantana grasa
- 2 oua mari
- 200 ml de lapte caldut
- 25 gr de drojdie
- 850-900 gr de faina
- 1 lingura de sare
- Optional: cascaval, susan, mac, chimen – pentru decor
Intr-un bol mic am amestecat drojdia cu 50 ml de lapte caldut si o lingura de faina. Am lasat la dospit vreo 15 minute.
Intr-un alt bol am amestecat untul cu smantana si ouale. Am turnat maiaua rezultata de mai sus, restul de lapte si faina(treptat). Am framantat pana am obtinut un aluat molcut, dar care nu se lipeste de maini. Adaugati faina treptat si atunci cand ajungeti la consistenta descrisa, nu mai adaugati. In aluatul meu a intrat 870 gr de faina.
Am acoperit aluatul si l-am lasat sa dospeasca timp de o ora. Dupa acest timp l-am imparit in 4 bucati mari. Am intins fiecare bucata de aluat si am inceput sa portionez saratelele. Saratelele pot fi intinse si taiate direct pe o foaie de copt si apoi doar trasnferati hartia in tava.
Eu nu am procedat asa, ci le-am intins pe o planseta, apoi le-am transferat individual in tava. Am complicat putin treaba, dar nu fost mare problema. Am presarat peste saratele mac si susan, puteti sa le acoperiti si cu altceva.
Am copt saratelele pana au fost rumene, vreo 12-15 minute.
Saratelele sunt crocante si delicioase!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!