Sos vegan de "branza"

Sos vegan de „branza”

Sos vegan de „branza”

Daca va plac pastele cu sos de branza, dar evitati produsele lactate, sau daca vreti un sos bun pentru nachos, chipsuri sau bete de legume, acesta cu siguranta va fi pe placul vostru. Are o culoare frumoasa, se intinde la fel ca branza, iar gustul este surprinzator de bun. Eu il folosesc cu mare succes si pentru burgeri sau wrapuri.

Ingrediente si mod de preparare pentru sos vegan de „branza”:

  • 400 gr de cartofi
  • 150 gr de morcov
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 8 linguri cu fulgi de drojdie
  • 1 lingurita de fulgi de ceapa
  • 1/2 lingurita de usturoi granulat
  • 50 ml de ulei de masline
  • 2 linguri de sos de soia
  • Apa in care au fiert legumele in functie de consistenta dorita
  • Sare dupa gust

Am curatat legumele, le-am feliat si pus la fiert. Nu a durat mai mult de 25 de minute pentru ca acestea sa fie bine fierte. Am stins focul si am scurs legumele. Apa am pastrat-o, pentru ca voi potrivi fluiditatea sosului cu ea.

Am adaugat legumelor boiaua, fulgii de drojdie, fulgii de ceapa, usturoiul granulat, uleiul, sosul de soia si am inceput sa blendez. In functie de consistenta dorita adaugati apa. Atunci cand pregatesc sosul pentru burgeri sau ca un dip pentru legume si nachos, ii ofer o consistenta mai putin fluida. Atunci cand il pregatesc pentru paste, adaug mai multa apa.

Nu folositi un ulei de masline amar, pentru ca acesta va afecta gustul produsului final.

Datorita cartofului blendat, sosul se va intinde exact ca un sos real de branza. Daca vreti sa fie mai colorat, puteti sa mai adaugati putina boia si un varf de lingurita de turmeric.

Sos vegan de "branza"

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

 

Retete vegane, de post!