Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Daca va place broccoli, cu siguranta va place si supa crema.

Cel mai des consum broccoli simplu. Ori crud, in salate, ori fiert timp de 3 minute si servit cu zeama de lamaie, putina sare si fulgi de drojdie. Dar imi place foarte mult si broccoli gratinat, briosele sau pastele cu broccoli, ciorba sau supa crema pregatita cu acest minunat ingredient.

Pentru un pranz sau o cina usoara, supa crema de broccoli e o idee minunata.

Ingrediente si mod de preparare pentru supa crema de broccoli:

  • 1 ceapa uscata
  • 3 cepe verzi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 cartofi (aproximativ 250 gr)
  • 500 gr de broccoli
  • 1,2 litri de apa
  • Sare si piper

Intr-o oala am pus o lingura de ulei, ceapa uscata si verde tocate, usturoiul si le-am lasat sa se caleasca cu putina sare. Am adaugat cartofii curatati si feliati, apa si am lasat supa sa fiarba la foc mediu, cu capacul pus, pana cartofii au fost bine patrunsi. Am stins focul si am lasat supa sa se raceasca putin inainte de a o blenda.

Pentru o culoare mai intensa, am fiert broccoli separat. Am pus apa cu putina sare la fiert, iar in momentul in care a inceput sa clocoteasca am adaugat broccoli. Dupa 4-5 minute am stins focul si am clatit broccoli cu apa rece pentru a opri procesul de fierbere si a pastra culoarea verde viu.

Cand supa s-a mai racit am adaugat in ea si buchetelele de broccoli si am blendat totul intr-o crema fina. Am potrivit gustul de sare si piper.

Am servit supa simpla, dar puteti adauga putin iaurt, smantana, aschii de parmezan, eventual un cub de unt. Pentru mine nu a fost necesar.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!