19 sept. Supa crema de cartofi si praz
Supa crema de cartofi si praz
Supa crema de cartofi si praz este genul de pranz pe care il pregatesti in jumatate de ora. Desi este o supa simpla, gustul va poate surprinde. Bineinteles ca voi puteti adauga sau elimina anumite ingrediente. Oricum ati alege, rezultatul va fi delicios.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline extra virgin
- 1 praz taiat rondele
- 2 cepe taiate julien
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 rosie taiata cubulete
- 1 kg de cartofi curatati si taiati cuburi
- 1/2 lingura de boia dulce
- Sare dupa gust
Supa aceasta se pregateste extrem de repede si usor. Am spalat, curatat si taiat legumele. In cele doua linguri de ulei am calit prazul, ceapa si morcovul cu putina sare. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat rosia si boiaua. Am asteptat putin ca si rosia sa se inmoaie, apoi am adaugat cartofii, putina sare si apa. Adaugati apa in functie de consistenta pe care doriti sa o aiba supa.
Am lasat legumele sa fiarba aproximativ 25 de minute(sau pana acestea sunt moi), dupa care am stins focul. Am blendat supa si am servit-o cu un mix de seminte, cativa fulgi chili si putina verdeata.
Pe langa aceasta supa delicioasa puteti sa serviti cateva bruschete cu usturoi si verdeata. Merg de minune.
Sa aveti pofta buna!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!