Supa crema de linte rosie cu menta

Supa crema de linte rosie cu menta

Supa crema de linte rosie cu menta

Lintea este foarte apreciata in casa noastra. O folosim des la pateuri, la ciorbe si supe, in tocana, chiftele, burgeri, chiar si pentru sos la paste.

Exista mai multe feluri de linte: rosie, verde, neagra, maro. Pentru supa de astazi am ales lintea rosie deoarece aceasta nu are nevoie sa stea la inmuiat, fierbe cel mai repede dintre toate tipurile, are o consistenta cremoasa si nu in ultimul rand, este foarte gustoasa.

Supa crema de linte rosie cu menta este inspirata din reteta traditionala turceasca, doar ca pe langa ingredientele pe care ei le folosesc la aceasta supa, eu am adaugat jumatate de ardei rosu. La capitolul condimente, fiecare este liber sa adauge dupa preferinta. Eu am folosit putin turmeric pentru culoare, boia dulce si menta. Pe langa sare si piper m-am limitat doar la aceste condimente ca sa las lintea sa fie vedeta acestui preparat.

Ingrediente si mod de preparare pentru supa crema de linte rosie cu menta:

  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 de ardei rosu
  • 1 cartof
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1 rosie mare sau 1 lingura de pasta de rosii
  • 500 gr de linte rosie
  • 2 litri de apa fierbinte
  • Sare si piper dupa gust

Pentru servire:

  • Unt sau ulei de masline pentru post/vegan
  • Boia dulce
  • Menta uscata
  • Lamaie

Am pregatit legumele. Le-am curatat, spalat si taiat. Am pus ceapa la calit in doua linguri de ulei si un praf de sare. Am lasat-o pana a devenit translucida, dupa care am adaugat usturoiul, morcovul, ardeiul, cartoful si turmericul. Dupa putin timp am pus si rosia tocata, pe care am lasat-o sa se gateasca vreo 6 minute.

In timpul acesta am spalat lintea in vreo 5 ape si am turnat-o deasupra legumelor. Am turnat si cei doi litri de apa fierbinte si am lasat supa sa fiarba vreo 25-30 de minute. Verificati sa vedeti daca totul este gata, apoi condimentati cu sare si piper.

Eu am lasat supa sa se raceasca vreo zece minute, dupa care am transformat-o intr-o crema fina cu ajutorul blenderului vertical. Ca sa obtineti o supa si mai fina, o puteti strecura print-o sita deasa. Asa veti obtine o textura mai cremoasa si un aspect mai placut.

Pentru servire:

Pentru fiecare portie se topeste o lingurita de unt amestecata cu 1/4 de lingurita de boia dulce si 1/4 de lingurita de menta uscata. Se toarna acest amestec deasupra supei, se stoarce zeama de lamaie si se serveste imediat. Pentru cei vegani sau pentru cei ce tin post, untul se poate inlocui cu o lingurita de ulei de masline.

Supa crema de linte rosie cu menta este gata si este nemaipomenit de buna!

Supa crema de linte rosie cu menta

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!