12 ian. Supa crema de telina cu muguri de pin si caju
Supa crema de telina cu muguri de pin si caju
Iarna e potrivita pentru supe, ciorbe, tocane si mancare calda, iar telina are o aroma atat de patrunzatoare si calda, incat e pacat sa nu profitam de ea. Deci am cumparat o telina maricica si facut-o supa. Bineinteles ca am gatit-o astfel incat si Eva sa se poata bucura de savoarea si beneficiile telinei.
Ingrediente si mod de preparare pentru supa crema de telina cu muguri de pin si caju:
- 1 telina – aprox 700 gr
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 cartof
- 70 gr de caju hidratat
- 30 gr de muguri de pin hidratati
- 1,5 – 2 litri de apa
- Cateva crengute de cimbru proaspat
- Sare – pentru copiii de peste 1 an si pentru adulti
Am curatat telina, ceapa, usturoiul, morcovul, pastarnacul si cartoful si le-am taiat grosier. Le-am pus la fiert in apa. Cand toate radacinoasele au fost fierte am adaugat cimbrul proaspat si am stins focul si am lasat cateva minute sa se raceasca. Am amestecat legumele fierte cu nucile caju si mugurii de pin hidratate, apoi am blendat totul intr-o supa fina si cremoasa.
Dupa ce am pus deoparte supa pentru Eva, am adaugat foarte putina sare pentru noi.
Deasupra puteti adauga un fir de ulei de masline presat la rece.
A fost o supa delicioasa, hranitoare, sanatoasa si apreciata de toata lumea.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:
https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!