19 apr. Tagliatelle de post – colorate natural
Tagliatelle de post – colorate natural
Pastele sunt apreciate de toata lumea, iar atunci cand nu ai timp pentru gatit, nu e nimic mai usor decat sa fierbi niste paste peste care sa adaugi un sos simplu de rosii sau ulei de masline, usturoi si patrunjel, putina zeama de lamaie si pranzul sau cina e gata de servit.
Dar ce spuneti de niste paste viu colorate, fara coloranti alimentari si fara ou? Cu ajutorul legumelor putem obtine usor culori vibrante si vesele. Pentru mine, o pata de culoare in farfurie poate schimba toata treaba. Imi da o dispozitie mai buna, iar ochii – cu care mancam prima data, sunt tare fericiti.
Pentru prima experienta cu paste colorate, am ales spanacul. Verdele este una dintre culorile mele preferate, asa ca m-am apucat de treaba.
Ingrediente si mod de preparare pentru tagliatelle de post – colorate natural:
- 300 gr de faina
- 100 ml de apa
- 50 gr de spanac
- 2 linguri cu ulei de masline
Am spalat bine spanacul si l-am pus intr-un blender impreuna cu apa. Am maruntit spanacul bine si am strecurat sucul obtinut printr-o sita fina. Am obtinut 130 ml de apa si suc de spanac.
Intr-un bol am pus faina si am amestecat-o cu cele doua linguri de ulei, apoi am turnat sucul colorat si am framantat cateva minute pana am obtinut un aluat tare, dar neted.
Am impachetat aluatul intr-o folie de plastic si l-am pus in frigider 30-40 de minute sa se odihneasca. Aluatul poate fi pastrat in frigier si pana a doua zi.
Cum intindem pastele?
Dupa ce aluatul s-a odihnit, l-am impartit in 4 bile mai mici. Am infainat suprafata de lucru si am intins cu ajutorul sucitorului fiecare bila de aluat cat de subtire am putut. Am presarat faina pe foaia de aluat, am impaturit-o si am taiat fasii de 1 cm latime.
Daca aveti un aparat cu care sa intindeti pastele, foarte bine. Va scuteste de efortul de a intinde foile cu sucitorul, obtineti foi intinse subtire si uniform.
Aceste paste pot fi fierte imediat, pot fi congelate, sau pot fi lasate la uscat peste noapte, apoi pastrate in pungi de hartie bine inchise.
Eu am fiert pastele chiar dupa ce le-am facut. Intr-o cratita incapatoare am pus apa la fiert, am adaugat sare, iar cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele si le-am lasat sa fiarba 3-5 minute la foc mediu. Nu fierbeti pastele mai mult, altfel veti obtine o masa lipicioasa de aluat.
Dupa ce pastele au fiert, le-am strecurat si le-am trecut sub jetul rece de apa. Amestecati pastele cu sosul cald sau cu putin ulei de masline.
Dupa cum vedeti, reteta de tagliatelle de post – colorate natural este foarte usoara si de efect, asa ca sper sa o incerati cat de curand!
Din cantitatile enumerate mai sus, ies 6 portii de paste. Eu calculez 70 de gr de paste nefierte de persoana.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Reteta de post, vegan