05 mart. Tarta cu baby spanac si rosii cherry
Tarta cu baby spanac si rosii cherry
De spanac m-am indragosit ireversibil de cand eram un copil. Pe atunci mama il facea cu smantana si eu devoram totul, inainte ca altcineva sa mai poata apuca sa guste. Gurmanda am fost de pe atunci. Mi-a placut si o sa imi placa mancarea buna pana o sa mor.
Zilele trecute aveam niste baby spanac in frigider si nu stiam ce sa fac cu el. As fi facut o salata, un smoothie, dar intre timp s-au anuntat niste musafiri si am hotarat ca e mai sanatos sa ne bucuram cu totii de el, asa ca am facut o tarta cu baby spanac si rosii cherry. Si nu imi pare rau!
Tarta asta e ceva de genul – curatenia din frigider. Arunci toate resturile de branzeturi, ouale care mai sunt prin frigider intr-un bol, le amesteci si ai cam terminat treaba. Totul dureaza cateva minute, minim de efort si maxim de savoare! Exact pe gustul meu!
Ingrediente si mod de preparare pentru tarta cu baby spanac si rosii cherry:
Ingrediente si mod de preparare pentru aluat:
- 200 gr de faina
- 80 ml ulei de masline
- 4-5 linguri de apa
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de oregano(optional)
Am amestecat faina cu sarea si oregano, am adaugat uleiul am framantat. Am optinut o masa nisipoasa. Am adaugat cate o lingura de apa pana am obtinut o masa legata. Am invelit aluatul cu foie de plastic si a stat in frigider vreo 20 de minute. Aluatul puteti sa il faceti si cu o zi inainte.
Ingrediente si mod de preparare pentru umplutura:
- 200 gr de baby spanac proaspat sau spanac congelat (pe care il decongelati si stoarceti bine)
- 3-4 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 lingura de faina
- 200 ml de smantana
- 150 gr de mozzarella
- 50-60 gr de parmezan
- 8-10 rosii cherry
- Sare si piper
Spanacul il puteti adauga crud sau il puteti gati pana se inmoaie. Eu l-am spalat bine si l-am pus intr-o tigaie cu doua linguri de apa si capacul deasupra. In doua – trei minute a fost gata.
Intr-un bol am batut ouale, am adaugat faina, smantana, usturoiul dat pe razatoare, mozzarella taiata in bucati mici, parmezanul razuit, spanacul gatit, sare si piper.
Am intins aluatul, l-am pus in tava si am turnat umplutura. Am taiat pe jumatate rosiile cherry si le-am pus deasupra. Am bagat tava in cuptor pentru 25-30 de minute.
Asa arata tarta cu baby spanac si rosii cherry. Noua ne-a placut mult!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!