Tarta cu visine - vegana, fara gluten

Tarta cu visine – vegana, fara gluten

Tarta cu visine este una dintre tartele mele preferate. Imi place mult aluatul fraged, putin crocant si gustul usor acrut dat de visinele care stau in acel jeleu format din sucul lor. Mi se pare ca tarta asta cel mai bine merge mancata alaturi de o cupa cu inghetata de vanilie. De data asta am facut o tarta cu visine vegana, fara gluten.

Nu e nimic complicat la tarta asta. Se pregateste in cateva minute si rezultatul e atat de bun, ca poate da dependenta. Eu am incercat-o si cu zmeura, si sunt sigura ca ar fi geniala cu mere sau alte fructe.

Ingrediente pentru tarta cu visine – vegana, fara gluten:

Pentru aluat:

  • 100 gr de faina de migdale sau migdale rasnite fin
  • 100 gr de faina de orez
  • 70 gr de faina de porumb
  • 70 gr de zahar brun nerafinat
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Vanilie
  • 100 gr de piure de mere
  • 80 ml de ulei de cocos topit

Pentru umplutura:

  • 350 gr de visine fara samburi
  • 50 gr de zahar brun nerafinat
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 20-30 gr de fulgi de migdale pentru ornat

Mod de preparare:

Eu am folosit visine congelate si le-am lasat prima data la decongelat, apoi le-am pus la scurs bine intr-o sita. E important sa scurgeti bine fructele, altfel crusta se va imbiba cu sucul lor si nu se va mai coace cum trebuie. Inainte de a folosi visinele le-am amestecat cu zahar si amidon.

Pentru aluat am amestecat toate fainurile cu zaharul, praful de copt, sarea, vanilia, piureul de mere si uleiul de cocos topit. Am pus aluatul intr-o folie de plastic si l-am dat la rece macar o ora. De obicei il las vreo jumatate de zi sau chiar peste noapte. In felul acesta e mult mai usor de manevrat.

Am folosit o tava de 22 de cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am scos aluatul din frigider si am folosti 3 sferturi din el pentru a forma crusta, pe care am intins-o cu ajutorul degetelor pe baza si marginile tavii. Am pus umplutura inauntru, apoi am rupt bucatele mici de aluat pe care le-am presarat deasupra umpluturii. Am pus si cativa fulgi de migdale si am dat tarta cu visine la cuptor pentru vreo 40-45 de minute la 180 de grade Celsius, caldura sus si jos.

Am lasat tarta sa se raceasca de tot, apoi am taiat-o si am servit-o cu o cupa de inghetata de vanilie. Am facut deja de mai multe ori tarta asta, cu mai multe mixuri de faina, dar acesta este varianta preferata de mine. Toti prietenii care au gustat-o au ramas impresionati si nimeni nu ar fi ghicit ca e vorba de o tarta fara gluten, vegana.

Tarta cu visine - vegana, fara gluten

Daca va place reteta si vreti sa fiti la curent si cu alte postari puteti urmari ourdailyfood si pe facebookinstagram sau va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!