Tarta de ciuperci si praz cu aluat din faina integrala

Tarta de ciuperci si praz cu aluat din faina integrala

Tarta de ciuperci si praz cu aluat din faina integrala

Eu la cumparaturi merg cu lista, voi? Lista o fac mai mult pentru a nu uita sa cumpar ceva inportant, caci de fiecare data vin cu cate ceva in plus acasa.

De data asta am gasit niste ciuperci atat de aratoase, proaspete si bune, incat nu am putut sa nu cumpar cateva. Pe langa ciuperci, am gasit si praz la un pret foarte bun, asa ca am luat doua bucati.

Pana am ajuns cu toate cumparaturile acasa, deja am si hotarat cum sa folosesc prazul si ciupercile. O tarta cu ciuperci si praz si…blat cu faina integrala.

Ingrediente si mod de preparare pentru tarta de ciuperci si praz cu aluat din faina integrala:

Pentru crusta:

  • 100 gr de faina integrala
  • 200 gr de faina alba
  • 50 gr de branza cheddar
  • 1 ou
  • 120 gr de unt rece
  • 50 ml de apa
  • Putina sare
  • Optional: oregano pentru gust

Pentru umplutura:

  • 500 gr de ciuperci
  • 2 praji
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi
  • Cateva fire de cimbru proaspat
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 oua
  • 200 gr de creme fraiche sau smantana grasa
  • 200 gr de iaurt 3,5 % grasime
  • 50 gr de cheddar
  • 30 gr de parmezan
  • Sare dupa gust

Am inceput cu baza tartei. Am amestecat faina integrala cu cea alba si cu sarea. Am pus untul rece taiat cubulete, oul si am framantat pana untul s-a omogenizat cu faina, apoi am turnat cate putina apa pentru a defini aluatul. L-am impachetat intr-o folie alimentara si l-am pus in frigider timp de macar 30 de minute.

Cat aluatul a stat la rece, am curatat prajii, ceapa si usturoiul, am spalat ciupercile si le-am feliat subtire. Am pastrat 4 ciuperci deoparte

Le-am pus intr-o tigaie incaptoare cu o lingura de ulei si putina sare. Sarea scoate lichidul din ciuperci, asa ca nu e nevoie de mult ulei, legumele se vor gati in sucul lor.Cand zeama ciupercilor a scazut de tot, am stins focul si am lasat legumele sa se raceasca pana am terminat urmatorul pas.

Intr-un bol am spart cele doua oua si le-am amestecat cu creme fraiche, cu iaurtul si branzeturile: cheddar si parmezan. Am adaugat in acest amestec legumele si cimbrul si patrunjelul tocate fin. Nu am mai considerat ca e nevoie de sare in plus.

Am scos aluatul din frigider si l-am intins, apoi l-am asezat in forma tartei. Am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 7-8 minute.

Cat coaja tartei a stat la cuptor, eu am feliat cele 4 ciuperci pastrate si le-am rumenit usor in tigaie.

Tarta de ciuperci si praz cu aluat din faina integrala

A venit momentul asamblarii

Am scos baza tartei din cuptor si deasupra ei am turnat amestecul din oua, iaurt si legume. Deasupra am asezat ciupercile rumenite. Am dat totul la cuptor pentru 25 de minute.

Nu prea am apucat sa pozez tarta asta, pentru ca s-a mancat foarte rapid. Sper sa o incercati si voi, si daca o faceti, dati-mi de stire si spuneti-mi daca v-a placut.

Pana data viitoare!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!