05 oct. Tarta frageda cu mere si scortisoara
Tarta frageda cu mere si scortisoara
Ingrediente si mod de preparare pentru tarta frageda cu mere si scortisoara:
Pentru crusta frageda:
- 350 gr de faina alba
- 50 gr de zahar pudra
- 1 praf de sare
- 150 gr de unt rece
- 2 oua marimea L
Pentru umplutura:
- 2 kg de mere
- 150-180 gr de zahar
- 1 lingurita cu scortisoara
- 2 linguri cu faina
Intr-un bol incapator am amestecat faina cu zaharul pudra si praful de sare. Am adaugat untul rece taiat cubulete si l-am framantat cu faina pana am obtinut textura unui nisip umed. Am adaugat cele doua oua si am framantat din nou. Am obtinut un aluat fraged pe care l-am impartit in doua. O bila putin mai mare decat cealalta. Am infoliat fiecare bucata de aluat cu folie alimentara si le-am pus in frigider pentru o ora.
Cat aluatul s-a racit am curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat felii. Le-am amestecat cu zaharul, scortisoara si faina.
Cand aluatul s-a racit am intins bucata cea mai mare si am asezat-o in vasul pentru placinta. Am adaugat merele in vas si am intins a doua bucata de aluat. Pe aceasta am asezat-o deasupra. Am facut cateva intepaturi cu cutitul in aluatul asezat deasupra. Puteti unge tarta cu putin lapte pentru a se rumeni frumos. Optional puteti presara si putin zahar.
Am introdus tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!