Tarta raw vegana cu avocado si lime (Key Lime Pie)

Tarta raw vegana cu avocado si lime (Key Lime Pie)

Tarta raw vegana cu avocado si lime (Key Lime Pie)

Aceasta tarta sau placinta este un desert american, numele original fiind Key Lime Pie. Gustul dulce-acrisor m-a cucerit imediat. Aceasta este versiunea mea de Key Lime Pie, o abordare raw vegana a preaiubitului desert. Am mai spus si o sa repet, iubesc deserturile raw vegane! Le iubesc pentru ca sunt gata in cateva minute, pentru ca sunt fresh, pline de savoare, pentru ca sunt pline de nutrienti! Pentru acest desert e nevoie doar de cateva ingrediente si zece minute.

Daca aveti avocado si v-ati saturat sa il mancati sub forma de guacamole, uns pe paine, in salata  sau in mousse de ciocolata, incercati acest desert. Eu l-am servit in nenumarate randuri invitatilor si toti au fost surprinsi sa afle ca acest desert contine avocado.

Ingrediente pentru tarta raw vegana cu avocado si lime (Key Lime Pie):

Pentru crusta:

  • 200 gr de biscuiti digestivi de post
  • 50 gr de caju
  • 50 gr de fulgi de cocos
  • 1/2 lingurita de coaja de lime
  • 50 ml de indulcitor (sirop de artar, nectar de agave)
  • 50 ml ulei de cocos topit

Biscuitii si nucile caju le-am pus in blender si le-am transformat in firmituri, apoi am adaugat fulgii de cocos, coaja de lime, indulcitorul si uleiul de cocos. Am pulsat pana am obtinut o masa nisipoasa, usor lipicioasa, pe care atunci cand o strang in pumn isi tine forma. Am turnat aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu foaie de copt si am presat-o bine cu o lingura. Am trecut la crema!

Pentru crema:

  • 3 avocado
  • 50 gr de caju hidratat
  • Sucul de la doua limete
  • Coaja unei limete
  • 4-5 linguri de indulcitor

Nucile caju le-am lasat la hidratat aproximativ 3 ore. Toate ingredientele le-am transformat intr-o crema cu ajutorul blenderului vertical. Puneti mai intai sucul unei limete, iar daca vi se pare ca mai trebuie, adaugati si sucul celei de a doua limeta.

Am turnat crema deasupra crustei si am razuit putina coaja de limeta peste. Daca vreti sa mai adaugati vreo decoratie, vreun topping, acum este momentul. Eu am ales sa lasa tarta simpla. Am invelit bine tava in folie de plastic si am pus-o in congelator. Trebuie sa stea acolo macar doua ore. Eu am lasat-o pana a doua zi.

Tarta va trebui scoasa din congelator cu 20 de minute inainte de servire. Va recomand sa o feliati cu un cutit a carui lama sa o inmuiati in apa fierbinte. Asa veti obtine felii perfecte.

Aceasta tarta raw vegana cu avocado si lime (Key Lime Pie) este mai mult decat delicioasa. Toti cei care au gustat-o au apreciat-o. Are un gust deosebit. Avocado ii ofera o textura fina si cremoasa, zeama si coaja de lime ii dau un gust aromat si acrisor, iar crusta este pur si simplu minunata.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!