Tarta raw vegana cu banane si karob sau cacao

Tarta raw vegana cu banane si karob sau cacao

Tarta raw vegana cu banane si karob sau cacao

Tartele raw vegane sunt foarte usor de facut si extrem de gustoase, iar combinatia de banane si „ciocolata” mi se pare absolut fantastica.

Si pentru ca toata saptamana m-am abtinut de la dulce, pentru weekend am ales sa pregatesc o tarta raw, dulce de la banane si indulcita in plus cu putin sirop de artar. Daca tot nu am mancat dulce o saptamana intreaga, sa nu imi fac de cap chiar acum. Tarta aceasta este baby-friendly daca se foloseste karobul si mai ales daca pentru crusta se foloseste un amestec cum ar fi (caju, migdale, nuci romanesti sau chiar cativa fulgi de ovaz).

 

Ingrediente si mod de preparare pentru Tarta raw vegana cu banane si karob sau cacao:

Pentru baza:

  • 300 gr de biscuiti digestivi sau amestec de nuci macinate
  • 80 ml de ulei de cocos topit
  • Optional: 1 lingura de sirop de artar

Umplutura:

  • 5-6 banane
  • 500 ml de crema sau lapte de cocos
  • 50 ml de apa
  • 5 gr de agar agar
  • 20 gr de karob sau cacao
  • 1 lingura de sirop de artar
  • 150 gr de zmeura (am folosit congelata)
  • 100 gr de afine

Am amestecat agar-agarul cu 50 ml de apa si l-am lasat deoparte timp de 5 minute, cat am pregatit baza tartei.

Pentru baza am folosit biscuiti. I-am asezat in vasul procesorului si i-am maruntit. Am adaugat peste firmiturile de biscuiti uleiul de cocos topit pe care l-am distribuit bine. Nu am folosit indulcitor. Am turnat compozitia obtinuta in tava si am aplatizat-o cu ajutorul mainilor, dar se poate folosi si baza unui pahar. Am ridicat compozitia si pe marginila tavii, apoi am dat-o la rece.

Tarta raw vegana cu banane si karob sau cacao

Am ales o cratita medie in care am turnat crema de cocos, amestecul de apa si agar-agar, karobul si indulcitorul. Am mixat cu telul pentru a omogeniza toate ingredientele si am pus cratita pe foc. Agar-agarul(gelatina obtinuta din alge) se activeaza prin fierbere, asa ca am fiert amestecul timp de 2 sau 3 minute.

Pana a inceput sa fiarba am curatat bananele, le-am taiat pe jumatate si le-am aranjat in tava. Tava folosita de mine are diametrul de 28 de cm, dar daca folositi o tava cu un diametru mai mic, puteti lasa bananele intregi. Eu am ales sa le tai pentru a nu ramane deasupra cremei(oricum s-au vazut putin, dupa cum arata si imaginea).

Cand crema a inceput sa fiarba am mixat cu telul in ea pret de 2,3 minute, apoi am stins focul. Am turnat crema peste banane, apoi am ornat cu zmeura si afine.

Am lasat tarta sa se ajunga la temperatura camerei, apoi am pastrat-o in frigider. Dupa aproximativ 4 ore am taiat-o si am savurat-o din plin, pentru ca este foarte gustoasa.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!