Tarta raw vegana cu mango si cocos

Tarta raw vegana cu mango si cocos

Tarta raw vegana cu mango si cocos

Nu stiu despre voi, dar mie combinatia de mango si cocos mi se pare absolut geniala. O folosesc la inghetata, la smoothie-uri si la multe prajituri. Astazi va las o reteta foarte rapida si usoara, asa cum sunt toate retetele raw vegane. O foarte delicioasa tarta raw vegana cu mango si cocos. Pentru aceasta tarta eu am facut doua creme. Una din mango si cocos si pentru ca mai aveam niste mango prin casa, am mai facut o crema cu mango si piersici. Eu zic ca o sa va placa!

Ingrediente si mod de preparare pentru tarta raw vegana cu mango si cocos:

Igrediente si mod de preparare pentru baza:

  • 100 gr migdale sau nuci
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 10 curmale hidratate
  • 6 boabe de cacao rasnite
  • 2 linguri cu ulei de cocos topit
  • 2-3 linguri cu apa

Curmalele le-am curatat de samburi si le-am pus la hidratat cu vreo 2 ore inainte de a ma apuca de treaba. Daca nu vreti sa folositi curmale, puteti folosi un alt indulcitor.

Am pus in blender migdalele. Cand acestea au fost bine maruntite am adaugat fulgii de ovaz si fulgii de cocos. Am pulsat pana s-au omogenizat, apoi am adaugat restul ingredientelor. Am obtinut o masa usor lipicioasa, dar care atunci cand o strang in pumn isi tine forma. Am turnat acest amestec intr-o tava tapetata cu foaie de copt si am aplatizat-o bine cu o lingura.

Ingrediente si mod de preparare pentru crema de mango si cocos:

  • 2 mango bine copti
  • 200 gr de crema de cocos
  • 50 gr fulgi de cocos
  • 100 gr de caju hidratat
  • 5-6 linguri de indulcitor
  • Zeama unei limete

Nucile caju le-am hidratat cu cateva ore inainte in apa usor calduta. Cand le-am folosit le-am strecurat de apa. Daca nu aveti crema de cocos, puteti folosi un lapte de cocos gras(la conserva). Am curatat cei doi mango si am pus toate ingredientele intr-un blender. Am transformat totul intr-o crema pe care am turnat-o deasupra bazei. Am acoperit tarta si am pus-o in congelator 15 minute.

Ingrediente si mod de preparare pentru crema de mango si piersici:

  • 1 mango bine copt
  • 100 gr de felii de piersica din conserva

Am curatat mango si l-am dat la blender impreuna cu feliile de piersica. Am scos tava din congelator si am turnat aceasta crema deasupra cremei de mango si cocos.

Daca doriti sa ornati tarta, faceti-o acum, pentru ca dupa congelare nu veti mai putea. Eu am ornat-o cu niste fructe.

Abia am apucat sa ii fac cateva poze, pentru ca a disparut imediat. Din pacate nu am apucat sa pozez o felie din aceasta tarta.

Desertul se pastreaza in congelator, acoperit cu folie de plastic si se scoate cu 15-20 de minute inainte de a fi servita. Tarta mea a prins cateva floricele de gheata, pentru ca nu am acoperit-o prea bine. A dat bine la poza, zic eu.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 



error: Content is protected !!