Tarta vegana cu brocoli

Tarta vegana cu brocoli

Tarta vegana cu brocoli

Pentru ca aveam un buchet frumos de brocoli, m-am gandit sa pregatesc o tarta satioasa pe care sa o servesc ca aperitiv. Acum ca vin sarbatorile, cu siguranta va intrebati ce sa mai puneti pe masa festiva. Ei bine, tarta aceasta este perfecta. E cremoasa, are un gust placut si daca nu ati sti, nici nu ati spune ca este vegana.

Ingrediente si mod de preparare pentru tarta vegana cu brocoli:

Pentru aluat:

  • 300 gr de faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de oregano
  • 70 ml de ulei de masline
  • 100 ml de apa

Pentru umplutura:

  • 300 gr de buchetele de brocoli
  • 1 ceapa
  • 150 gr de caju hidratat
  • 300 ml de apa
  • 4-5 linguri de fulgi de drojdie
  • 1 lingura de faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita de turmeric pentru culoare – optional
  • Sare dupa gust
  • Optional: cateva rosii cherry

Am amestecat faina cu sarea, praful de copt, oregano si uleiul de masline. Am amestecat pana am obtinut o compozitie nisipoasa, apoi am incorporat cate putina apa, pana am obtinut un aluat destul de tare. L-am lasat 20 de minute sa se odihneasca la rece, dupa care l-am intins intr-o tava de tarta cu diametrul de 28 de cm.

Cat aluatul a stat la odihnit, am blendat nucile caju cu putina apa, apoi am adaugat si restul cantitatii de apa, fulgii de drojdie, faina, usturoiul, turmericul si sarea. Am blendat din nou pentru omogenizare

Am spalat buchetelele de brocoli, am curatat si taiat ceapa julien. Puteti sa le gatiti 2 minute in tigaie, cu doua linguri de apa, putina sare si capacul desupra, sau le puteti adauga crude. Oricum ele se vor gati in cuptor. Daca alegeti a doua varianta, sa presarati putina sare deasupra, altfel riscati sa obtineti o tarta fara gust.

Am scos aluatul din frigider, l-am intins si deasupra lui am asezat bucatile de brocoli si ceapa. Am turnat amestecul din caju, am impaturit marginile si am adaugat si cateva jumatati de rosii cherry. Am pus tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproxiativ 30 de minute.

Cand tarta a fost rumena si coapta, am scos-o si am lasat-o sa se raceasca complet. Abia apoi am taiat-o si am savurat-o langa cateva frunze de salata verde.

Si uite asa se poate face o tarta vegana cu brocoli fara ou, smantana, lapte si alte produse de origine animala. Sper sa o incercati si sper sa va placa. Bineinteles ca puteti adauga si alte legume, nu doar brocoli. O puteti face cu spanac, conopida, vinete, dovlecei, morcovi, ciuperci, etc. aveti grija sa condimentati bine legumele si in cazul in care necesita gatire anterioara, sa nu evitati pasul.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!