Tiramisu cu capsuni - desert fara coacere

Tiramisu cu capsuni – desert fara coacere

Tiramisu cu capsuni – desert fara coacere

Ce spuneti de un desert fresh si delicios? Cu venirea verii imi placea gatesc deserturi fructoase, aromate si daca se poate…fara coacere. Exact asa este acest tiramisu cu capsuni.

Este o reteta exceptionala din punctul meu de vedere. Stiu ca multe persoane au probleme cu folosirea oului in tiramisu si il inlocuiesc cu frisca, iaurt, etc. Am facut si eu tiramisu cu mascarpone si smantana si a fost delicios, dar crema cu oua e muuult mai fina si buna.

Tiramisu cu capsuni - desert fara coacere

Pentru ca nu sunt fan ou crud, le-am gatit pe foc inainte de a le incorpora in crema.

Totul este foarte simplu si nu dureaza deloc mult.

Ingrediente si mod de preparare pentru tiramisu cu capsuni – desert fara coacere:

  • 1 pachet mare de piscoturi – eu am folosit din acelea cu mai putin zahar
  • 250 gr de capsuni
Pentru siropul de capsuni:
  • 300 gr de capsuni
  • 120 ml de apa
  • 2 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingura de zahar
Pentru crema:
  • 500 gr de mascarpone
  • 200 gr de smantana pentru frisca
  • 4 oua mari
  • 140 gr de zahar brut
  • 1 lingura de vanilie
Decor – optional:
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri de lapte condensat
  • Cateva capsuni

Am inceput cu siropul. Am spalat si curatat capsunile de codite, apoi le-am taiat pe jumatate. Le-am pus intr-o craticioara cu zeama de lamaie, apa si zaharul. Le-am lasat la foc mijlociu aproximativ 12 minute. La final le-am blendat si lasat la racit.

Pentru crema am separat galbenusurile de albusuri. Am pus albusurile impreuna cu 70 gr de zahar intr-un bol si le-am gatit la baie de aburi timp de aproximativ 10 minute, amestecand constant. Am mixat apoi albusurile pana acestea au devenit o spuma ferma.

Am procedat la fel si cu galbenusurile. Le-am pus intr-un bol impreuna cu 70 de grame de zahar si le-am gatit 10 minute pe baie de aburi, amestecand constant. La final le-am mixat pana au devenit palide si cremoase.

Am mixat mascarponele si smantana pentru frisca si vanilia, apoi am adaugat galbenusurile. La final am incorporat abusurile cu grija, sa nu scot aerul din ele.

Asamblare:

Eu am facut doua prajituri. Am folosit o tava pentru cozonac de 32×12 cm si o tava jena de 28×20 cm.

Am pus un strat fin de crema la baza vasului, apoi am inmuiat cate un piscot in siropul de capsuni si l-am asezat in tava. Am pus un strat de crema si un strat de felii de capsuni. Am inmuiat din nou cate un piscot in sirop si le-am asezat peste feliile de capsuni. Deasupra am completat cu crema.

Tiramisu din vasul jena a ramas asa, fara ornameste speciale. I-am pus deasupra cateva felii de capsuni, l-am invelit si a mers la frigider pana a doua zi.

Tiramisu din tava de cozonac a fost ornat ccu smantana pentru frisca batuta impreuna cu laptele condensat dupa ce a fost scos din forma, adica a doua zi. Deasupra cateva capsuni si floricele de capsuni.

Poze cu procesul voi pune zilele urmatoare pe instagram, pentru ca nu am apucat sa fac decat cateva cu telefonul, iar calitatea lor nu este atat de buna.

Sper din suflet sa incercati acest tiramisu si sa va placa.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!