07 oct. Tocana sau papricas de cartofi – reteta de post
Tocana sau papricas de cartofi – reteta de post
Cartofii sunt un ingredient ieftin si la indemana oricui, dar asta nu inseamna ca nu poti face o multime de mancaruri delicioase cu ei. De data aceasta am pregatit cu cartofii proaspat culesi un papricas delicios. Si uite asa am avut ocazia de a desface pachetelul de paprika(boia de ardei) cumparata de la ea de acasa, din Ungaria, unde sper sa ajung din nou cat de curand. Aroma pe care aceasta paprika o are este inegalabila.
Ingrediente si mod de preparare pentru tocana sau papricas de cartofi – reteta de post:
- 3 cepe mari
- 1 lingurita de chimen
- 1 ardei rosu
- 1 gogsar
- 4-5 rosii mari
- 3 lingurite de boia dulce
- 1 foaie de dafin
- 2 kg de cartofi
- 2 legaturi de patrunjel
- Sare si piper
Am curatat ceapa si am tocat-o julien. Am spalat ardeiul si gogosarul, le-am scos semintele si i-am taiat cubulete. Rosiile le-am decojit si taiat in cuburi. Am curatat si cartofii si i-am taiat tot cuburi. Am pregatit toate condimentele si m-am apucat de treaba.
Am pus intr-o cratita doua linguri de ulei, ceapa, chimenul si putina sare. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat ardeiul si gogsarul si un sfert de pahar cu apa. Dupa vreo trei minute am adaugat rosiile, boiaua si foaia de dafin. Am gatit rosiile 10 minute, apoi am adaugat cartofii si apa cat sa ii acopar bine. Am lasat cartofii sa fiarba la foc mediu(cu capac) pana au fost moi, iar sosul s-a ingrosat.
La final am potrivit de sare si piper si am adaugat patrunjelul tocat fin.
Cand papricasul de cartofi se raceste, sosul devine mai dens.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!