Tort aperitiv de dovlecei

Tort aperitiv din dovlecei

Tort aperitiv din dovlecei

Cine spune ca torturile trebuie sa fie neaparat dulci? Noua ne plac mult si torturile sarate, pe care le servim ca aperitiv la diferite ocazii.

Tortul acesta il pregatesc destul de des pe timp de vara, cand dovleceii si rosiile gustoase se gasesc din belsug, dar il pregatesc si in sezonul rece atunci cand ma apuca dorul.

De aceasta data am pregatit un tort mic, pentru ca mi-au ramas doi dovlecei in frigider. Turtele au avut 16 cm in diametru.

Ingrediente si mod de preparare pentru tort aperitiv de dovlecei :

Pentru clatitele din dovlecel:

  • 2 dovlecei (300 de gr)
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar
  • 120 gr de faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • Sare

Pentru crema:

  • 300 gr de crema de branza sau iaurt/smantana
  • 1 legatura de marar
  • 2 catei de usturoi
  • 250 gr de rosii cherry

Am spalat dovleceii si i-am dat pe razatoare. I-am amestecat cu putina sare si am asteptat 15 minute pana ei si-au lasat sucul, apoi i-am stors bine. I-am amestecat cu cele doua oua, cu mararul spalat si tocat, apoi am incorporat faina, praful de copt si inca putina sare.

Din aceasta compozitie am copt 4 blaturi cu diametrul de 16 cm, intr-o tigaie pe care am uns-o cu putin ulei cu ajutorul unui servetel. Am copt blaturile pe ambele parti pana s-au rumenit usor.

Pentru crema puteti folosi smantana, iaurt, crema de branza sau o combinatie intre acestea. Eu am folosit 200 gr de crema de branza si 100 ml de iaurt grecesc. Am tocat mararul, am dat usturoiul pe razatoare si le-am amestecat.

Rosiile le-am taiat felii si am asamblat tortul. Am uns primul blat cu doua linguri de crema, am asezat felii de rosii si am procedat la fel pana la ultimul blat, pe care l-am acoperit in crema. Pentru ca mai aveam vreo doua linguri de crema ramasa, am imbracat si laturile tortului. Decorati dupa placere.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!