10 mart. Tort cu blat pandispan si crema de capsuni
Tort cu blat pandispan si crema de capsuni
Ingrediente si mod de preparare pentru tort cu blat pandispan si crema de capsuni:
Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 22 de cm.
Pentru pandispan:
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 50 gr de zahar
- 50 gr de faina
- Vanilie
Pentru crema de capsuni:
- 250 gr de capsuni
- 200 gr de lapte condensat
- 200 gr de smantana pentru frisca
- 200 gr de mascarpone
- Vanilie
- 10 gr de agar agar
- 100 ml de apa sau lapte vegetal
Pentru pandispan am separat ouale. Am batut spuma tare albusurile cu praful de sare si jumatate din cantitatea de zahar. Am mixat galbenusurile cu zaharul ramas si vanilia, pana am obtinut o crema densa si deschisa la culoare.
Am turnat galbenusurile peste albusuri si deasupra am cernut faina. Cu ajutorul unei spatule si cu miscari largi si circulare am omogenizat ingredientele.
Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am copt blatul aprox 20 de minute la 180 de grade Celsius.
Pentru crema:
Am spalat, curatat si blendat capsunele. Le-am amestecat cu laptele condensat si le-am pus pe foc. Au fiert vreo 10 minute pana amestecul s-a ingrosat, apoi l-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am mixat crema de mascarpone cu smantana pentru frisca si vanilia. Cand amestecul de capsuni si lapte condensat s-a racit, l-am adaugat cremei.
Am amestecat 10 gr de agar agar cu 100 ml de apa si am fiert acest amestece 2 minute. Am turnat gelatina peste crema, am mixat astfel incat sa se imprastie bine prin toata crema.
Am pus blatul racit inapoi in forma in care l-am copt. Am turnat deasupra crema si am dat tortul la frigider.
A doua zi l-am taiat si a fost delicios. Pufos, cremos si racoros.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.