03 mart. Tort de morcovi cu crema de mascarpone si fructe
Tort de morcovi cu crema de mascarpone si fructe
Pentru ca unul dintre deserturile noastre preferate este tortul de morcovi, am decis sa incerc si o reteta noua fata de ce am facut pana acum. Am copt blaturile fara miez de nuca in compozitie, iar pentru crema am ales ceva usor si racoros, ca de primavara. Am adaugat si cateva fructe ca sa fie prospetime din belsug.
Ingrediente pentru tort de morcovi cu crema de mascarpone si fructe:
Cantitatile de mai jos sunt pentru un tort cu diametrul de 18 cm.
Pentru blat:
- 4 oua la temperatura camerei
- 200 gr de zahar
- 120 gr de unt topit
- 50 ml de ulei
- Vanilie
- 250 gr de faina
- 1 praf de sare
- 5 gr praf de copt
- 5 gr de bicarbonat de sodiu + o lingura de suc de lamaie
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/4 lingurita de nucsoara
- 350 gr de morcov curatat si razuit
Pentru crema:
- 350 gr de mascarpone
- 350 ml de smantana pentru frisca
- 150 gr de lapte condensat
- Vanilie
- Optional: 100 gr de afine
- Optional: 200 gr de capsuni
Cum am pregatit blaturile:
Am spart cele 4 oua intr-un bol si le-am mixat impreuna cu zaharul pana si-au marit volumul si au devenit spumoase. Am turnat in bol untul topit si racit, uleiul, vanilia si am mai mixat cateva secunde.
Deasupra amestecului umed am turnat faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, scortisoara si nucsoara. Le-am incorporat bine in compozitie, apoi am adaugat morcovul dat pe razatoarea mare.
Am impartit compozitia in doua parti egale si am copt doua blaturi.
Cand blaturile au fost coapte, le-am scos din forma lor si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Am taiat fiecare blat in doua, asa ca am obtinut 4 blaturi.
Cat blaturile se coceau, am facut crema. Important e ca atat crema de mascarpone, cat si smantana pentru frisca sa fie reci, de la frigider.
Cum am pregatit crema:
Intr-un bol am pus smantana pentru frisca si crema de mascarpone. Le-am mixat bine, cat sa devina o crema ferma. Nu mixati foarte mult, ca sa nu se taie crema. La final am adaugat vanilia si laptele condensat. Am mai mixat crema cateva secunde, apoi am pastrat-o in frigider, acoperita, pana la utilizare.
Cum am montat tortul:
Cand blaturile s-au racit, le-am tait pe jumatate. Am scos crema din frigider, am spalat si uscat fructele.
Am pus primul blat pe suport si l-am acoperit de crema. Deasupra am pus cateva capsuni taiate. Am pus deasupra cel de al doilea blat, crema si cateva afine. Am pus al treilea blat, crema si din nou un strat de capsuni(puteti folosi zmeura). Am pus ultimul blat, am asezat crema deasupra si am decorat tortul cu fructele ramase.
Daca doriti, puteti insiropa blaturile cu suc de fructe(portocala, zmeura, etc). Am lasat tortul la frigider cateva ore inainte de servire.
A fost un tort delicios si foarte potrivit pentru vremea mai calda.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!