Tort rasturnat cu mere si morcov

Tort rasturnat cu mere si morcov

Tort rasturnat cu mere si morcov

Atat mie, cat si sotului ne plac mult deserturile cu mere. De multe ori fac tort rasturnat de mere, dar de data asta am vrut sa incerc sa fac blatul cu morcovi. A iesit super bun, mai ales ca am combinat marea dragoste a sotului meu – tortul de morcovi, cu merele.

Va las mai jos reteta, sper sa o incercati si sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut si noua.

Ingrediente si mod de preparare pentru tort rasturnat cu mere si morcov:

  • 3-4 mere in functie de marime
  • 30 de grame de unt + 1 lingura de zahar
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar brun
  • 150 ml de ulei de floarea soarelui
  • Vanilie
  • 280 gr de faina
  • 7 gr de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 300 gr de morcovi
  • 150 gr de miez de nuca macinat
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1/4 lingurita de sare

Am curatat merele de coaja si cotor si le-am taiat felii. Am uns o forma de silicon cu putin unt, am presarat lingura de zahar si am asezat feliile de mar in doua sau trei straturi. Deasupra am pus restul de unt taiat cubulete mici. Am introdus tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 15 minute, pana merele s-au inmuiat.

Cat merele au stat in cuptor m-am ocupat de blat. Am batut ouale cu zaharul pana si-au triplat volumul, apoi am adaugat uleiul, vanlia si am omogenizat. Am turnat apoi ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, miezul de nuca, sarea, scortisoara si morcovul razuit.

Am scos tava cu mere din cuptor si am lasat-o 10 minute sa se raceasca putin, dupa care am turnat compozitia si am bagat din nou tava in cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana blatul este bine copt.

Savurati cu placere!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!