12 mai Tort sau tarta raw vegana cu lamaie
Tort sau tarta raw vegana cu lamaie
Pentru ca in ultimele zile temperaturile au fost ridicate, m-am gandit ca pentru weekend ar merge de minune un desert fresh, nu foarte dulce si daca se poate, fara coacere. Am cautat prin camara, am vazut cam ce am la indemana si va arat si voua ce a iesit. Eu am fost tare multimita. E un desert raw vegan econom, cu putine ingrediente, pe care il puteti adapta usor dupa gustul dumneavoasta. Si pe langa faptul ca e delicios, l-am pregatit in doar 15 minute.
Ingrediente pentru tort sau tarta raw vegana cu lamaie:
Pentru baza:
- 200 gr de biscuiti digestivi vegani
- 50 gr de fulgi de cocos
- 2 linguri de ulei de cocos la temeratura camerei
- 2 linguri de sirop de artar
Pentru crema:
- 1 conserva de lapte de cocos (400 ml)
- 2 linguri de sirop de artar
- Zeama si coaja de la doua lamai bio
- 1 lingura de ulei de cocos la temperatura camerei
- 50 ml de apa
- 10 gr de agar-agar
Mod de preparare pentru tort sau tarta raw vegana cu lamaie:
Pentru baza tartei am pus toate ingredientele intr-un blender si le-am transformat intr*o masa usor lipicioasa pe care atunci cand o strangi in pumn isi mentine forma. Am turnat aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu foaie de copt atat la baza, cat si pe margini. Am presat compozitia bine cu ajutorul unei linguri si am pus tava in frigider cat timp m-am ocupat de crema.
Conserva de lapte de cocos a stat in frigider cateva ore, inainte de a o folosi. Am desfacut-o si am turnat intr-un bol doar partea grasa, nu si apa care a ramas la fund. Am batut acea crema de cocos cu ajutorul unui mixer pana a devenit mai aerata, apoi am adaugat zeama si coaja de lamaie, indulcitorul si uleiul de cocos. Le-am incorporat, apoi m-am ocupat de agar-agar.
Intr-o cratita mica am turnat apa care a ramas in conserva de cocos, am mai adaugat 50 de ml de apa, agar-agarul si am amestecat cu un tel pana acesta s-a dizolvat. Am pus acest amestec pe foc si l-am fiert doua minute, pana agar-agarul s-a dizolvat si ingrosat. Am turnat aceasta masa gelatinoasa peste crema de cocos si am mixat cateva secunde.
Am turnat crema deasupra bazei tortului si l-am decorat cu cateva felii de lamaie si frunze de menta. Am acoperit tava cu o folie din plastic si l-am pastrat in frigider.
Tortul se intarese in aproximativ o ora. Eu l-am taiat a doua si zi l-am savurat impreuna cu prietenii pana la ultima felie. Gustul dulce-acrisor a foarte racoritor.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂