Trufe cu banane si migdale - fara zahar

Trufe cu banane si migdale – fara zahar

Trufe cu banane si migdale – fara zahar si fara gluten

Noi avem mereu banane in cosul cu fructe si de multe ori se intampla ca acestea sa se coaca prea mult si sa aiba o coaja negricioasa. Voi ce faceti cu bananele acelea? Sper ca nu le aruncati. Eu le pun la tot felul de deserturi. Le folosesc la checuri, pancakes, fursecuri, budinci, bombonele, etc. In felul asta reduc mult sau de tot cantitatea de zahar pe care o adaug.

In weekend i-am facut Evei niste trufe absolut delicioase dintr-o banana coapta si inca cateva ingrediente pe care le aveam in camara. Au iesit bune de tot, iar Eva care nu se prea da in vant dupa deserturi, a mancat cinci trufe dintr-o inghititura.

Trufe cu banane si migdale

Reteta e simpla si rapida.

Ingrediente si mod de preparare pentru trufe cu banane si migdale – fara zahar:

  • 1 banana foarte bine coapta
  • 1 lingura de ulei de cocos la temperatura camerei
  • 1 lingura de carob(pudra de roscove)
  • 1 lingura de fulgi de cocos
  • 1/2 lingurita de scortisoara Ceylon
  • 100 gr de migdale rasnite sau alte nuci
  • Pentru final: fulgi de cocos, carob

Am ales un bol mai mic si am pisat acolo banana cu ajutorul unei furculite. Am amestecat-o cu uleiul de cocos la temperatura camerei, apoi am adaugat carobul, fulgii de cocos, scortisoara si migdalele rasnite fin. Am omogenizat compozitia si am pus-o in frigider peste noapte, dar e suficient sa fie lasata si o ora, doua.

Compozitia s-a mai intarit in frigider. Am format 12 bilute. Pe jumatate dintre ele le-am tavalit in fulgi de cocos, iar cealalta jumatate prin carob.

Trufe cu banane si migdale

Daca va raman, pastrati-le in frigider. Data viitoare voi face portie dubla.

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!