Waffles/vafe fara zahar si fara gluten

Waffles/vafe fara zahar si fara gluten

In familia noastra nu are nimeni intoleranta la gluten, dar din cand in cand mai fac experimente cu fainuri gluten free. De ce? Pentru ca mi se pare ca sunt mai nutritive, mai usoare pentru stomac si pentru ca imi place diversitatea in alimentatie.

Pe langa asta, deserturile fara zahar sunt mereu prezente in casa noastra, asa incat si cea mai mica membra sa le poata savura. Fara zahar nu inseamna si fara gust, sau deloc dulce.

Mi-a placut rezultatul pe care l-am avut cu aceste vafe pentru micul dejun, asa ca il impartasesc si cu voi.

Ingrediente si mode de preparare pentru waffles/vafe fara zahar si fara gluten:

  • 1 mar dat pe razatoare
  • 1 banana bine coapta pisata cu furculita
  • 150 ml de lapte vegetal
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 50 ml de ulei presat la rece
  • 100 gr de faina de ovaz fara gluten
  • 50 gr de faina de hrisca
  • ½ de lingurita de praf de copt bio
  • ½ de lingurita de scortisoara
  • Optional: o mana de stafide

Intr-un bol am amestecat marul dat pe razatoare cu banana pisata, laptele vegetal, zeama de lamaie si uleiul presat la rece. Am omogenizat ingredientele umede, apoi le-am adaugat pe cele uscate si anume: faina de ovaz fara gluten, faina de hrisca, praful de copt, scortisoara si stafidele.

Aparatul de vafe l-am incins la maxim, apoi am adaugat compozitie, am intins-o pe toata suprafata si am inchis aparatul. Timpul de coacere depinde de aparat, eu le-am lasat 8-10 minute.

Vafele se scot din aparat cu ajutorul unei spatule, iar daca le doriti mai crocante le puteti pune in cuptorul preincalzit timp de 3-4 minute.

Sa aveti pofta!

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!