Amestec de condimente pentru turta dulce

Amestec de condimente pentru turta dulce

Amestec de condimente pentru turta dulce

Stiu ca in supermarketuri se gasesc tot felul de mixuri de condimente, inclusiv mix de condimente pentru turta dulce, dar va garantez ca nu este nici pe departe la fel de aromat si bun ca cel pregatit acasa. Mie imi place sa rasnesc singura condimentele, asa ca de fiecare data cumpar scortisoara, cuisoare, nucsoara si altele intregi. Unele condimente cum sunt anasonul stelat, cardamomul, coriandrul, le primesc de la mama soacra, din India si va pot spune ca aroma lor este incredibila.

Prafurile isi pierd din gust, aroma si proprietati, mai ales daca sunt ambalate de mult timp. Si condititiile de pastrare duc la degradarea calitatii lor. Odata desfacute, acestea sunt supuse temperaturilor mai calde, umiditatii, luminii si gustul nu va fi niciodata egalat de un condiment proaspat rasnit.

Eu pastrez condimentele in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri ferite de soare direct, de caldura in exces si de umiditate.

Ingrediente si mod de preparare pentru amestec de condimente pentru turta dulce:

  • 2-3 batoane de scortisoara sau 2 linguri de scortisoara gata macinata
  • 1/2 de nucsoara razuita sau 1 lingurita de nucsoara gata macinata
  • 1/2 lingura de boabe de coriandru sau o lingurita de coriandru gata macinat
  • 1 lingura de pudra de ghimbir
  • 8 boabe de piper negru
  • 15 cuisoare
  • 6-8 pastai de cardamom verde
  • 4-6 boabe de ienibahar
  • 1 steluta mai mica de anason

Daca folositi batoane de scortisora, incercati sa rupeti batoanele in bucati mai mici pentru a putea fi rasnite odata cu restul condimentelor. O alta varianta ar fi sa rasniti scortisoara separat.

Eu nu am folosit decat bobitele care se afla inauntru pastailor de cardamom.

Toate condimentele le-am pus in rasnita. In cateva secunde am obtinut un amestec fin, ca o pudra. Am transferat amestecul intr-un borcan si l-am infiletat bine. Pastrez acest mix intr-un loc racoros, ferit de lumina si in felul acesta isi pastreaza aroma si prospetimea un timp mai lung.

Aromele care raman in bucatarie in urma acestui proces sunt ametitoare si dau pofta de copt imediat.

Acest amestec de condimente pentru turta dulce se poate folosi si la alte retete cum ar fi placinte sau prajituri cu mere, dovleac, cartof dulce. Se poate folosi la ciocolata calda sau alte bauturi calde pe care le consumam in perioada rece.

O reteta de turta dulce pufoasa gasiti aici:

Turta dulce pufoasa si glazurata ca in copilarie

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!