07 feb. Ardei umpluti cu quinoa in stil mediteranean
Mereu mi s-a parut mai usor sa fac ardei umpluti decat sarmale. Am tot mancat ardei cu clasica umplutura de sarmale, pana ne-am cam saturat si am zis ca ar fi fain sa incercam si ceva nou. Am gasit de mult ideea asta si mi-a placut mult. Intre timp eu am mai facut unele schimbari si am ajuns la varianta de azi. Ardei umpluti cu quinoa in stil mediteranean. Super fresh si light. Sper sa va placa si voua ideea.
Se pregatesc usor de tot, cu ingrediente simple si merg in orice sezon.
Ingrediente pentru ardei umpluti cu quinoa in stil mediteranean:
- 4-5 ardei grasi (in functie de marime)
- 150 gr de quinoa
- 300 ml de apa
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 1 dovlecel de aproximativ 300 de grame
- ½ de ardei rosu
- vreo 20 de masline kalamata fara samburi
- 3-4 rosii uscate
- O legatura de patrunjel proaspat
- Putina zeama de lamaie
- 100 gr de feta(vegana, daca doriti o reteta vegana)
- 1 lingurita de oregano
- ½ de lingurita de rozmarin
- ½ de lingurita de cimbru
- ½ de lingurita de boia dulce
- Sare după gust
Mod de preparare:
Alegeti ardeii in functie de marimea lor. Ai mei au fost cam micuti si mi-au trebuit 5 ardei pentru a termina toata umplutura.
Am inceput cu quinoa, pe care am spalat-o bine de tot intr-o sita deasa, sub jet de apa. In felul acesta se elimina saponina, substanta care o acopera si ii ofera gustul amarui. Am fiert apoi quinoa in 300 ml de apa la foc mediu. Am stins cand a absorbit toata apa, dupa aproximativ 15 minute si am mai lasat-o sub capac inca vreo 15-20 de minute.
Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt. Le-am calit in doua linguri de ulei de masline si putina sare. Cand s-au inmuiat am adaugat dovlecelul si ardeiul tocate cuburi mici. Am adaugat si condimentele: oregano, rozmarinul, cimbrul si boiaua dulce. Am gatit totul vreo 7-8 minute, dupa care am stins. Am adaugat maslinele si rosiile uscate maruntite, patrunjelul tocat, branza feta sfaramitata si am potrivit de sare si lamaie.
Am spalat bine ardeii, i-am taiat pe jumatate si i-am curatat de seminte, apoi i-am umplut generos. Deasupra am mai pus putina branza feta, apoi i-am asezat intr-o tava. Nu este mevoie de lichid. Am copt ardeii undeva la vreo 35-40 de minute. Sunt absolut deliciosi!
Daca va place reteta si vreti sa fiti la curent si cu alte postari puteti urmari ourdailyfood si pe facebook, instagram sau va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.