31 dec. Biscuiti turta dulce cu nuca
Biscuiti turta dulce cu nuca
Probabil ca toata lumea e in febra pregatirilor pentru noul an care va veni doar in cateva ore. Pentru ca la noi e primul an nou cu bebe, am ales sa petrecem intr-un mod relaxat si linistit. O cina usoara servita devreme si apoi grija ca Eva sa doarma la ora potrivita. Deci azi am timp sa scriu ultima reteta din anul acesta.
Ce vreau sa impart cu voi? Pai, o reteta tare buna si rapida. Am pregatit aceste fursecuri turta dulce cu nuca acum vreo 3 saptamani si am tot spus ca o sa pun reteta pe blog, dar timpul nu a tinut cu mine. Asa ca abia acum, in ultima zi din an am gasit timpul de a ma aseza linistita in fata laptopului.
Ingrediente si mod de preparare pentru biscuiti turta dulce cu nuca:
- 120 gr de miere de albine
- 30 gr de zahar brun de calitate
- 50 gr de unt
- 250 gr de faina
- 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 de lingurita de praf de copt
- Condimente pentru turta dulce – reteta AICI
- 100 gr de miez de nuca macinat
Pentru ca mie mi s-a terminat amestecul de condiment pentru turta dulce si nu aveam timp sa mai fac altul, am folosit doua picaturi de ulei esential onguar(un amestec de scortisoara, cuisoare, portocala, etc) si am obtinut exact gustul de turta dulce pe care mi-l doream.
Am pus intr-o craticioara mierea, zaharul si untul si le-am lasat pe aragaz, la foc mic, pana zaharul si untul s-au topit. Am lasat amestecul sa se raceasca putin, apoi am adaugat uleiul esential(condimentul de turta dulce) faina, praful de copt, bicarbonatul si nuca. Am framantat aluatul pana a devenit neted, apoi l-am intis si am decupat biscuiti.
Am copt turta dulce timp de 10 minute la 180 de grade Celsius, pana marginile s-u rumenit usor.
Biscuitii turta dulce au iesit fragezi si aromati.
Va doresc un an nou cu impliniri si va multumesc pentru toata sustinerea de pana acum!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!