biscuiti vegani multicereale fara zahar si fara faina

Biscuiti vegani multicereale fara zahar si fara faina

Biscuiti vegani multicereale fara zahar si fara faina!

De multe ori sotul imi spune ca ii este pofta de biscuiti, dar ar vrea o versiune mai sanatoasa, din care sa poata manca fara sa se ingrijoreze de cantitatea de zahar pe care o consuma. Am copt multi biscuiti cu cereale in care puneam cat mai putin zahar, pana saptamana aceasta, cand m-am gandit sa incerc sa fac o tava de biscuiti fara nici un bob de zahar. Oricum noi suntem obisnuiti sa nu mancam foarte dulce, deci m-am gandit sa folosesc o banana bine coapta si putin sirop de artar in locul zaharului. Puteti folosi o pasta din curmale sau stafide pe post de indulcitor. M-am apucat de treaba si am folosit tot felul de ingrediente pe care le-am gasit in dulapul bucatariei.

Sa nu ne mintim totusi ca daca nu consumam zahar, biscuitii sunt sanatosi si putem abuza de ei. Si siropul de artar este o sursa de zahar, si curmalele, stafidele, fructele uscate sau proaspete sunt o sursa de zahar. Un zahar neprocesat, nerafinat, dar totusi zahar. Mult mai sanatos decat cel vandut la pungi, intr-adevar.

Ingrediente si mod de preparare pentru biscuiti vegani multicereale fara zahar si fara faina:

  • O banana bine coapta
  • 100 gr de nuci macinate
  • 50 gr de migdale macinate
  • 100 gr de fulgi de ovaz macinati
  • 100 gr de fulgi de ovaz intregi
  • 50 gr de fulgi de cocos
  • 70 gr de merisoare deshidratate
  • 1 lingura de seminte de in macinate
  • 1 lingura de seminte chia macinate
  • 8 linguri de apa
  • 30 ml de ulei de floarea soarelui
  • 60 ml de sirop de artar

Am inceput prin a macina in rasnita semintele de in si chia. Le-am pus hidratat in cele 8 linguri de apa.

Intr-un bol incapator am pisat banana cu ajutorul unei furculite. Daca banana nu este bine coapta nu va fi atat de dulce si va trebui sa puneti o cantitate mai mare de indulcitor. Am adaugat restul ingredientelor in bol impreuna cu semintele de in si chia hidratate. Acestea ajuta la legarea compozitiei. Am format biscuitii si i-am pus intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Mi-au iesit 14 biscuiti mari. I-am copt 12-13 minute in cuptorul preincalzit.

Dupa cum am spus si mai sus, puteti inlocui indulcitorul cu o pasta de curmale, stafide. Puteti adauga orice fructe uscate preferati si aveti la indemana, puteti inlocui nucile, migdalele cu alune de padure, caju, sau alte seminte. Eu am mai facut si alte combinatii pe care le voi posta in curand. Biscuitii au fost un succes. Au fost destul de dulci, satiosi si foarte gustosi datorita tuturor ingredientelor adaugate.

Biscuiti vegani multicereale fara zahar si fara faina, rezultat final:

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!