24 apr. Briose aperitiv cu spanac si mozzarella de bivolita
Briose aperitiv cu spanac si mozzarella de bivolita
Am cumparat ieri niste spanac in credinta ca voi face placinte cu aluatul ramas in frigider. Adevarul e ca astazi numai chef de intins aluat si rulat placinte nu am avut, dar ceva trebuia sa fac cu spanacul. Si uite asa m-am gandit ca cel mai usor ar fi sa fac niste briose sarate, care merg si ca aperitiv si ca mic dejun si ca o gustare la birou si ca ce mai vrea fiecare. Pe langa spanac am pus si niste mozzarella pe care o aveam de saptamana trecuta in frigider si niste rosii cherry. Au iesit niste briose de te lingi pe degete; Moi, pufoase si tare tare gustoase.
Va las si voua reteta, poate le incercati!
Ingrediente pentru briose aperitiv cu spanac si mozzarella de bivolita:
- 2 cepe
- 2 boabe de usturoi
- 200 gr de spanac proaspat
- 2 oua la temperatura camerei
- 50 ml de ulei de masline
- 50 ml de apa carbogazoasa
- 130 gr de faina
- 5 gr de praf de copt
- 120 gr de mozzarella de bivolita
- 2 crengute de cimbru proaspat sau 1/2 de lingurita de cimbru uscat
- 5 rosii cherry
- 30-40 gr de parmezan
- 2 linguri de susan
- Sare si piper
Mod de preparare pentru briose aperitiv cu spanac si mozzarella de bivolita:
Am spalat bine spanacul si l-am tocat. Am curatat ceapa si usturoiul si le-am maruntit bine.
Am incins o tigaie, am pus o lingura de ulei, ceapa si usturoiul si un praf de sare. Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat spanacul si am asteptat ca si acesta sa se inmoaie. Spanacul trebuie sa fie uscat, nu plin de apa atunci cand il punteti in compozitie.
Am batut ouale la care am adaugat un praf de sare, cu ajutorul mixerului pana si-au triplat volumul, apoi am adaugat uleiul si apa carbogazoasa. Am incorporat cu ajutorul spatulei faina si praful de copt. Cand spanacul s-a racit putin l-am adaugat compozitiei, am adaugat si mozzarela, crimbrul proaspat, sarea si piperul.
Nu am vrut sa folosesc forme de hartie pentru briose, asa ca am folosit hartie de copt. Am taiat foaia de copt in fasii de aprox 14 cm, apoi am taiat aceasta fasie in 3 bucati. Am asezat foaia de copt in forma pentru briose si cu ajutorul unui pahar i-am dat forma, apoi am turnat cate o lingura si jumatate de compozitie in formele improvizate. Deasupra fiecarei briose am pus cate jumatate de rosie cherry, putin parmezan ras si cateva boabe de susan.
Mi-au iesit 10 briose pe care le-am pus 15 minute in cuptorul preincalzit. Am testat cu scobitoarea ca sa fiu sigura ca sunt bine facute, apoi le-am scos.
Aceste briose aperitiv cu spanac si mozzarella de bivolita sunt tare gustoase, asa ca am mancat imediat cateva. Puteti sa coaceti aceasta compozitie si sub forma de chec.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂