Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Din cartofi se pot face atatea feluri de mancare, incat eu niciodata nu o sa ma plictisesc de ei. Astazi am faut un gratin de cartofi tare bun, cartofi frantuzesti. Sunt cremosi si deliciosi. eu i-am mancat ca fel principal, langa o salata.

Ingrediente si mod de preparare pentru cartofi frantuzesti:

  • 800 gr de cartofi
  • 4 oua
  • 200 gr de branza sau cascaval – eu am folosit cheddar si cascaval
  • 200 ml de smanatan pentru gatit 32% grasime
  • 1 cub mic de unt
  • Sare si piper

Am ales cartofi cam de aceeasi dimensiune. I-am spalat si i-am fiert cu tot cu coaja. I-am scurs, i-am lasat sa se raceasca si apoi i-am curatat. Am taiat cartofii in felii de aproximativ 0,5 cm.

Ouale le-am fiert tari. Le-am decojit si le-am taiat felii. Branza am dat-o pe razatoare.

Am pregatit o tava de 26×18 pe care am uns-o cu un cub mic de unt. Am asezat un strat de cartofi, am presarat sare si piper proaspat macinat, apoi am asezat un strat de oua si unul de branza. Am mai asezat un strat de cartofi, am condimentat din nou cu sare si piper si am continuat cu feliile ramase de ou si putina branza. Am asezat si ultimii cartofi ramasi, i-am asezonat cu sare si piper si ultimul strat a fost de branza. Deasupra am turnat smantana.

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute, pana branza a devenit usor aurie.

Cartofii frantuzesti sunt tare gustosi si cremosi.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.