26 apr. Chec cu ciocolata, pere si migdale
Chec cu ciocolata, pere si migdale
Cred ca v-am mai povestit cum in cursul saptamanii incerc sa gatesc aproape totul cat mai simplu si baby friendly. Ei, weekendul e altceva. E momentul de rasfat al parintilor, adica al nostru. Da, ne rasfatam cu cate un burger vegan cumparat, cu cate o cutie cu inghetata sau cu un desert bine meritat si ce bine ne prinde.
Combinatia de ciocolata si pere mereu m-a uns la inima, insa acum ca au intrat si migdalele in ecuatie, toata treaba a ajuns la un alt nivel. Am mai facut checul acesta si am vrut sa impart cu voi reteta, dar au tot intervenit lucruri si timpul nu mi-a mai ajuns. De data asta insa, am spus ca e musai sa va las si voua reteta, pentru ca noi ne-am lins pe degete.
Ingrediente si mod de preparare pentru chec cu ciocolata, pere si migdale:
- 150 gr de unt 82% grasime la temperatura camerei
- 100 gr de zahar brut – eu am pus doar 70
- Esenta de migdale sau vanilie daca prima vi se pare prea puternica
- 3 oua mari
- 100 gr de ciocolata neagra – eu am folosit 55% cacao sa nu fie prea amarui. Folositi si mai amaruie daca va place
- 120 gr de faina de migdale sau migdale decojite si rasnite
- 30 gr de faina de grau
- 25 gr de cacao
- 1 lingurita cu praf de copt
- 1 praf de sare
- 3-4 pere
Am pus untul si zaharul intr-un bol si le-am mixat pana untul a devenit pufos. Am adaugat vanilia si cele 3 oua. Le-am incorporat cu mixerul, apoi am adaugat ciocolata topita. Am trecut la o spatula si am amestecat ciocolata.
Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)
Am adaugat faina de migdale, faina de grau, praful de copt si sarea. Da, am sarit peste cacao. De data aceasta nu am adaugat, pentru ca surpriza…am constatat ca nu mai am. A iesit bun si fara, oricum.
Am omogenizat compozitia si am lasat-o deoparte pana am curatat 4 pere. Folositi pere mai mici si nu foarte zemoase. Perele prea coapte sau cele cu mult suc vor inmuia prea mult blatul.
Am luat o tava de 21×11 cm si am tapetat-o cu hartie de copt. Am pus compozitia in ea, apoi am scufundat perele curatate.
Am pus checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si a stat acolo vreo 45 de minute.
Cand sotul a venit de la munca mi-a spus ca din holul blocului se simtea un miros tare fain.
Am asteptat sa se raceasca complet, apoi am mancat jumatate de chec intr-o seara. 😀
Dar stiti vorba aia…cacaoa creste intr-un copac, deci ciocolata e salata. Si cu perele pe langa…a fost o salata pe cinste.
Reteta o voi salva si pe Instagram in repede, acolo voi adauga si imagini cu pasii pe care i-am urmat. Link spre Instagram aici: https://www.instagram.com/ourdailyfood.ro/?hl=en
O alta reteta delicioasa de tort cu pere si ciocolata gasiti aici: https://ourdailyfood.ro/tort-de-ciocolata-cu-pere/
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.