12 iul. Cheesecake cu blat de negresa ciocolatoasa
Cheesecake cu blat de negresa ciocolatoasa
Desertul de astazi are la baza un strat de negresa decadenta, un strat de cheesecake cremos si zmeura aromata. Imi place combinatia de gusturi si texturi pe care acest desert le combina. Inca de prima data cand l-am facut, acesta a devenit favoritul surorii mele, asa ca l-am incercat in nenumarate combinatii. In lista de retete veti mai gasi un asemenea desert facut cu cirese sau visine.
In loc de zmeura puteti adauga afine(de padure pentru cel mai bun rezultat), un mix de fructe de padure, ciocolata, caramel, bucati de biscuiti sau diferite gemuri de fructe. Eu am facut acest desert cu portocale si a iesit fenomenal, caci dupa cum se stie, portocala merge de minune cu ciocolata neagra. Am mai pregatit acest desert si cu dulce de leche si a fost un adevarat deliciu. Cu timpul voi scrie si celelalte combinatii pe care le-am incercat.
Cheesecake cu blat de negresa ciocolatoasa nu este un desert pe care sa il pregatiti des, caci este unul caloric, dar este atat de fin si gustos incat cu siguranta va atrage privirile daca il veti pregati pentru o zi de nastere, o intalnire cu prietenii sau familia sau orice alta ocazie speciala.
Ingrediente pentru cheesecake cu blat de negresa ciocolatoasa:
Pentru stratul de negresa:
- 150 gr de unt
- 150 gr de zahar brun
- 150 gr de ciocolata neagra (cel putin 70% cacao)
- 4 oua marimea L
- 100 gr cacao pura
- 80 gr de faina
- 1 praf de sare
Pentru stratul de cheesecake:
- 400 gr de crema de branza Philadelphia
- 100 gr de smantana sau iaurt gras
- 100 gr de zahar pudra
- 1 lingurita de vanilie
- 1 lingurita de coaja de lamaie proaspat rasa
- 2 linguri de amidon
- 2 oua
- 250 gr de zmeura
Mod de preparare pentru negresa:
Inainte sa descriu modul de preparare vreau sa tineti cont de cateva aspecte care va vor ajuta sa obtineti un produs final de calitate.
- Gustul negresei va tine cont de ciocolata si cacaoa folosite. Investiti intr-o ciocolata buna si cu un continut ridicat de cacao. Nu folositi milka, laura si alte marci de acest gen. Acestea sunt bune, dar nu pentru deserturi ca acesta. Cumparati si o cacao de calitate, neindulcita.
- Produsele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
- Nu mai amestecati mult dupa ce adaugati faina. Incorporati-o in compozitie si atat.
- Daca doriti ca desertul sa fie mai inalt, folositi o tava cu un diametru mai mic. Tava pe care am folosit-o eu are 24 de cm.
Cam astea ar fi recomandarile mele, iar acum sa ne apucam de treaba.
Intr-un bol incapator am mixat untul moale(la temperatura camerei) cu zaharul si sarea pana untul a devenit pufos. Intre timp am topit ciocolata pe baie de abur si am lasat-o 5 minute sa se raceasca. Am amestecat ciocolata cu untul si am adaugat ouale. Am folosit o spatula pentru a incorpora cacaoa, iar la final am pus faina. Am obtinut o compozitie inchisa la culoare si densa. Iti vine sa o manaci cruda la cat de bine miroase.
Mod de preparare pentru stratul de cheesecake cu zmeura:
Si aici se aplica regulile de mai sus. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar calitatea produselor folosite va determina gustul obtinut.
Intr-un bol am mixat crema de branza cu zaharul, apoi am adaugat smantana, vanilia, coaja de lamaie si amidonul. Cu ajutorul unui tel le-am omogenizat, apoi am adaugat ouale. La final am adaugat putina zmeura in amestec, dar eu prefer sa asez zmeura dupa ce torn compozitia in tava.
Nici stratul de negresa si nici stratul de cheesecake nu dureaza mult sa fie facute.
Asamblare si coacere
Intr-o tava de 24 de cm tapetata cu hartie de copt la baza, am turnat stratul de negresa, iar deasupra stratul de cheesecake. Am aranjat zmeura si am pus tava in cuptorul preincalzit.
Am copt desertul timp de 50-60 de minute la temperatura de 150 grade Celsius. Pentru o coacere uniforma eu obisnuiesc sa pun o tava cu apa fierbinte la baza cuptorului.
Veti sti ca prajitura este gata atunci cand marginile cheesecake-ului incep sa se desprinda usor de peretii tavii. Cu toate ca cheesecake-ul va fi umed in mijloc, el este copt. Acesta se va intari odata ce se va raci. Nu lasati prajitura mai mult in cuptor.
Desertul se lasa la racit inainte de a fi servit. Eu il las sa ajunga la tempertatura camerei, apoi il pun in frigider pentru cel putin 4 ore, dar de obicei il tai abia a doua zi.
Merita asteptarea!
Cheesecake cu blat de negresa ciocolatoasa
Daca va intereseaza si cealalta reteta de negresa cu cheesecake si cirese sau visine, o gasiti mai jos:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!