
18 nov. Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki
Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki
V-am promis o reteta de chiftele in stil indian si a venit momentul sa o scriu. Pentru cine ma urmareste de mai mult timp, e un lucru stiut ca imi plac chiftelele. Cu ele salvez resturi de legume, in ele integrez anumite seminte pe care pitica mea nu le-ar manca altfel.
Reteta de azi e putin diferita, pentru ca are in lista de ingrediente cateva condimente la care poate nu v-ati gandi cand spuneti „chiftele”, dar va asigur ca rezultatul este delicios.
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki:
- 500 gr de cartofi
- 60 gr de mazare fiarta – optional(de data asta eu nu am folosit)
- 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
- Cateva frunze de coriandru si menta proaspata – coriandrul eu l-am inlocuit cu patrunjel proaspat
- 1 lingurita de coriandru macinat
- 1 lingurita de garam masala
- 1/2 lingurita de chili – daca va place picant
- 1/4 linguri de turmeric
- 1 lingurita de chaat masala – poate fi omis daca nu gasiti
- 1 lingurita de amchur powder, adica pudra de mango uscat – puteti substitui cu o lingura de zeama de lamaie
- 2 linguri de faina de orez
- Sare dupa gust
Am fiert cartofii in coaja. I-am lasat sa se raceasca de tot, apoi i-am dat pe razatoare. Daca folositi mazare, pisati-o si adaugati-o compozitiei acum. Amestecati restul ingredientelor cu cartofii si amestecati pana obtineti o compozitie legata, asemanatoare unui aluat.
Daca nu aveti faina de orez la indemana, puteti folosi gris. Nu recomand insa faina de grau. Faina de orez are rolul de a absorbi excesul de apa si ofera chiftelelor o crusta crocanta.
Formati chiftele si prajiti-le in tigaia unsa cu putin ulei. Am obtinut 14 chiftele marute. 6 dintre ele le-am gatit in tigaie, pentru vreo 3 minute pe fiecare parte. Restul le-am facut in AirFryer la 200 de grade Celsius timp de 16 minute, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea timpului.
Noi am servit chiftelele cu chutney de patrunjel. Am blendat o legatura mare de patrunjel, un catel de usturoi, putin ghimbir si zeama de lamaie. Toate blendate intr-un sos fin.
La chiftelele astea am avut-o ajutor pe Eva. Puteti sa o vedeti facand chiftelele pe pagina de Instagram sau Youtube:
Sper sa incercati reteta si sper sa va placa!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.