Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki

Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki

Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki

V-am promis o reteta de chiftele in stil indian si a venit momentul sa o scriu. Pentru cine ma urmareste de mai mult timp, e un lucru stiut ca imi plac chiftelele. Cu ele salvez resturi de legume, in ele integrez anumite seminte pe care pitica mea nu le-ar manca altfel.

Reteta de azi e putin diferita, pentru ca are in lista de ingrediente cateva condimente la care poate nu v-ati gandi cand spuneti „chiftele”, dar va asigur ca rezultatul este delicios.

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki:

  • 500 gr de cartofi
  • 60 gr de mazare fiarta – optional(de data asta eu nu am folosit)
  • 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
  • Cateva frunze de coriandru si menta proaspata – coriandrul eu l-am inlocuit cu patrunjel proaspat
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1/2 lingurita de chili – daca va place picant
  • 1/4 linguri de turmeric
  • 1 lingurita de chaat masala – poate fi omis daca nu gasiti
  • 1 lingurita de amchur powder, adica pudra de mango uscat – puteti substitui cu o lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de faina de orez
  • Sare dupa gust

Am fiert cartofii in coaja. I-am lasat sa se raceasca de tot, apoi i-am dat pe razatoare. Daca folositi mazare, pisati-o si adaugati-o compozitiei acum. Amestecati restul ingredientelor cu cartofii si amestecati pana obtineti o compozitie legata, asemanatoare unui aluat.

Daca nu aveti faina de orez la indemana, puteti folosi gris. Nu recomand insa faina de grau. Faina de orez are rolul de a absorbi excesul de apa si ofera chiftelelor o crusta crocanta.

Formati chiftele si prajiti-le in tigaia unsa cu putin ulei. Am obtinut 14 chiftele marute. 6 dintre ele le-am gatit in tigaie, pentru vreo 3 minute pe fiecare parte. Restul le-am facut in AirFryer la 200 de grade Celsius timp de 16 minute, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea timpului.

Noi am servit chiftelele cu chutney de patrunjel. Am blendat o legatura mare de patrunjel, un catel de usturoi, putin ghimbir si zeama de lamaie. Toate blendate intr-un sos fin.

La chiftelele astea am avut-o ajutor pe Eva. Puteti sa o vedeti facand chiftelele pe pagina de Instagram sau Youtube:

Sper sa incercati reteta si sper sa va placa!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!