Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki

Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki

Chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki

V-am promis o reteta de chiftele in stil indian si a venit momentul sa o scriu. Pentru cine ma urmareste de mai mult timp, e un lucru stiut ca imi plac chiftelele. Cu ele salvez resturi de legume, in ele integrez anumite seminte pe care pitica mea nu le-ar manca altfel.

Reteta de azi e putin diferita, pentru ca are in lista de ingrediente cateva condimente la care poate nu v-ati gandi cand spuneti „chiftele”, dar va asigur ca rezultatul este delicios.

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele de cartofi in stil indian sau aloo tikki:

  • 500 gr de cartofi
  • 60 gr de mazare fiarta – optional(de data asta eu nu am folosit)
  • 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
  • Cateva frunze de coriandru si menta proaspata – coriandrul eu l-am inlocuit cu patrunjel proaspat
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1/2 lingurita de chili – daca va place picant
  • 1/4 linguri de turmeric
  • 1 lingurita de chaat masala – poate fi omis daca nu gasiti
  • 1 lingurita de amchur powder, adica pudra de mango uscat – puteti substitui cu o lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de faina de orez
  • Sare dupa gust

Am fiert cartofii in coaja. I-am lasat sa se raceasca de tot, apoi i-am dat pe razatoare. Daca folositi mazare, pisati-o si adaugati-o compozitiei acum. Amestecati restul ingredientelor cu cartofii si amestecati pana obtineti o compozitie legata, asemanatoare unui aluat.

Daca nu aveti faina de orez la indemana, puteti folosi gris. Nu recomand insa faina de grau. Faina de orez are rolul de a absorbi excesul de apa si ofera chiftelelor o crusta crocanta.

Formati chiftele si prajiti-le in tigaia unsa cu putin ulei. Am obtinut 14 chiftele marute. 6 dintre ele le-am gatit in tigaie, pentru vreo 3 minute pe fiecare parte. Restul le-am facut in AirFryer la 200 de grade Celsius timp de 16 minute, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea timpului.

Noi am servit chiftelele cu chutney de patrunjel. Am blendat o legatura mare de patrunjel, un catel de usturoi, putin ghimbir si zeama de lamaie. Toate blendate intr-un sos fin.

La chiftelele astea am avut-o ajutor pe Eva. Puteti sa o vedeti facand chiftelele pe pagina de Instagram.

Sper sa incercati reteta si sper sa va placa!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.



error: Content is protected !!