Chiftele de quinoa si cartof dulce - vegane, fara gluten

Chiftele de quinoa si cartof dulce – vegane, fara gluten

Chiftele de quinoa si cartof dulce – vegane, fara gluten

Zilele astea i-am pregatit Evei un cartof dulce pentru pranz. Dar cum a fost mare, evident ca nu l-a terminat, asa ca l-am reciclat in niste chiftelute deliciose. Am decis sa adaug si quinoa pentru un gust mai bogat, dar si pentru un plus nutritiv.

Au iesit delicioase, asa ca Eva a trebuit sa le imparta cu mine. Pe langa asta chiftelele acestea sunt fara ou, fara gluten, deci pot fi consumate si de cei cu intolerante.

Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele de quinoa si cartof dulce:

  • 200 gr de cartof dulce fiert
  • 50 gr de quinoa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • 3 linguri de faina de migdale
  • Ierburi dupa gust

Quiona am spalat-o bine intr-o sita, sub jet de apa, pentru a scapa de invelisul acela care ii da gust amar. Am pus 120 ml de apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat quinoa. Am fiert-o aproximativ 15 minute, apoi am lasat-o la racit.

Cartoful l-am pisat cu furculita, l-am amestecat cu quiona, usturoiul ras, fulgii de drojdie inactiva, faina de migdale si putin oregano.

Am format chiftele pe care le-am copt in cuptor aproximativ 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Noi am servit chiftelele cu un mot de crema de branza din caju si migdale: https://ourdailyfood.ro/crema-de-branza-din-caju-si-migdale//

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/