03 iul. Chiftele delicioase de conopida
Chiftele delicioase de conopida
Dupa cum am spus spus si in alte ocazii, chiftelele sunt o mare parte din viata mea si le pregatesc din tot felul de legume. In capul listei preferintelor mele se afla chiftelele din conopida. Sunt simple, delicioase, perfecte ca aperitiv, ca gustare, chiar fel principal pe langa orez, cartofi, legume la tigaie.
Ingrediente pentru chiftele delicioase de conopida:
- 1 conopida mare (a mea a cantarit 1,2 kg curatata)
- 1 legatura mare de patrunjel
- 3-4 catei de usturoi(in functie de preferinta si de iutimea lor)
- 2 oua marimea L
- 3 linguri de ulei de masline
- 300 gr de pesmet
- 3 linguri de susan prajit
- 3 linguri de fulgi de drojdie inactiva – optional
- 1 lingura de seminte de in rasnite si hidratate in 3 linguri de apa – optional
- Sare si piper dupa gust
Pentru varianta vegana evitati ouale si adaugati alte 2 linguri de seminte de in rasnite si hidratate in 6 linguri de apa.
Pentru final:
- 5 linguri de pesmet
- 3 linguri de susan prajit
Mod de preparare pentru chiftele delicioase de conopida:
Am curatat bine conopida, am spalat-o si am impartit-o in bucatele mici. Am pregatit-o la aburi, dar poate fi si fiarta, apoi stoarsa bine. Am racit-o, apoi am maruntit-o usor cu ajutorul degetelor pentru a avea si bucati mai mari si mai mici. Am amestecat-o cu patrunjelul tocat marunt, usturoiul razuit, ouale, uleiul de masline, pesmetul, susanul, fulgii de drojdie, inul hidratat, sare si piper dupa gust. Cu mailine usor umede am format chiftele si le-am dat prin amestecul de pesmet si susan. Chiftelele se pot gati in cuptor sau praji in tigaie. Eu am preagatit chiftelele in ambele moduri.
Daca alegeti sa le gatiti in cuptor, chiftelele trebuie coapte aprox 15 minute pe o parte si 15 pe cealalta, la 180 de grade Celsius. Eu le-am prajit in tigaie cu putin ulei pentru 3 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Mai jos gasiti si o reteta de chiftele cu dovlecei:
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!