
25 feb. Chiftele din cartofi si legume
Chiftele din cartofi si legume
Chiftelele sunt foarte apreciate pe masa noastra si imi place sa integrez in ele tot felul de legume care mai raman prin frigider. De data aceasta am folosit ca baza cartofii. Aceste chiftele pot fi coapte sau prajite, alegerea o face fiecare, dar ele ies bune oricum. Alaturi de o salata puteti obtine un pranz sau o gustare satioasa si delicioasa. In compozitia lor puteti adauga legumele preferate si condimentele care va plac cel mai mult.
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele din cartofi si legume:
- 5 cartofi (800 de gr)
- 2 dovlecei (aprox 500 gr)
- 2 morcovi
- 1/2 ardei rosu
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 100 gr de spanac
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri de fulgi de drojdie
- 1 lingura de boia de ardei dulce
- 3-4 linguri de susan + 2 linguri de pesmet
- 100-150 gr de pesmet
- 2 oua
- Sare si piper dupa gust
- Pentru varianta de post/vegana evitati ouale
Cartofii i-am fiert in coaja si cand s-au racit i-am dat pe razatoare. Dovleceii i-am dat pe razatoare si am presarat putina sare deasupra lor. Dupa 15 minute i-am stors bine de apa pe care au lasat-o si i-am pus in acelasi bol cu cartofii. Am dat pe razatoare si morcovul si usturoiul. Ardeiul, ceapa si patrunjelul le-am tocat marunt. Spanacul l-am decongelat si l-am stors bine. Am amestecat toate aceste ingrediente intr-un bol incapator. Peste ele am adaugat fulgii de drojdie, pesmetul, ouale, sarea si piperul. Le-am incorporat bine si am format chiftelele. Intr-o farfurie am amestecat susanul si cele doua linguri de pesmet si inainte de a coace/praji chiftelele le-am dat prin acest amestec.
Dupa cum am mentionat si mai sus, daca vreti ca aceste chiftele sa fie de post/vegane, omiteti ouale. Chiftelele se vor lega oricum datorita cartofilor fierti. Eu am facut ambele variante si rezultatul a fost satisfacator de fiecare data. Pentru varianta vegana/de post am adaugat mai putin pesmet.
Daca alegeti sa le coaceti, lasati-le in cuptor aproximativ 30-35 de minute. Daca le prajiti, punati-le in tigaie cand uleiul este incins si coaceti-le pe fiecare parte cate 4-5 minute, la foc mediu spre mic.
Chiftelele au iesit foarte gustoase, iar susanul usor rumen le-a dat un plus de aroma.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!